Vesić: Od ponedeljka radovi na sanaciji Aerodromskog puta

Vesić je istakao da će se "radovi izvoditi u više faza zatvaranja, preusmerenja ili delimičnog zatvaranja saobraćaja, sve u dogovoru sa upravom Aerodroma i saglasnostima

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će JKP "Beograd put" u ponedeljak, 10. jula, početi radove na sanaciji Aerodromskog puta od autoputa do nadvožnjaka na katastarskim parcela koje pripadaju gradu Beogradu, a po nalogu JP "Putevi Beograd" kao investitora.

Vesić: Biciklistička staza, najveće investicije na NBG

- Radovi podrazumevaju kompletnu obnovu asfalta površine 22.000 metara kvadratnih - rekao je Vesić u izjavi Tanjugu, napominjući da je vrednost radova 102 .000.000 dinara.

On je precizirao i da radovi predviđaju ugradnju novih ivičnjaka ka srednjem razdelnom travnatom pojasu dužine 2.700 metara, ugradnju novih slivnika sa pripadajućim vezama u cilju rešavanja odvođenja površinskih voda, postavljanje nove elastično odbojne ograde na bočnim ivicama saobraćajnica dužine 3.900 metara.

Takođe, biće postavljane bočne veze za eventualnu kasniju ugradnju sistema navodnjavanja srednjeg razdelnog pojasa - "kap po kap", kao i obeležavanje nove horizontalne signalizacije, objasnio je Vesić.

Vesić je istakao da će se "radovi izvoditi u više faza zatvaranja, preusmerenja ili delimičnog zatvaranja saobraćaja, sve u dogovoru sa upravom Aerodroma i saglasnostima, rešenjem Sekretarijata za saobraćaj, kako bi pristup putnika terminalima bio u što manjoj meri otežan".

Prema rečima gradskog menadžera, "vrednost radova je 102 .000.000 dinara, a rok završetka zavisi od faza zatvaranja i protočnosti saobraćaja obzirom da je sezona letova u jeku".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tizzi

    9. jul 2017 | 15:51

    A iza aredroma ka Vojvodjanskoj ulici šta je sa tim ruglom

  • Realan

    9. jul 2017 | 10:48

    Aerodromski put? Sta spada u to? Onaj deo od Vojvodjanske ka aerodromu su trebali prosiriti za 5-6 metara i sa strane napraviti kanale za odvod vode i skinuti one brezuljke pored puta sa strane ka pisti, jer je ogroman pravac i u slucaju dobre rekonstrukcije mogao bi da bude alternativna pista u slucaju neke havarije na aerodromu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA