≫ 

Izrečene prve novčane kazne zbog nevakcinisanja dece u Beogradu: Pred sudom 209 predmeta, kazne do 150.000 dinara

- Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su ustvari osuđujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu - rekao je predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović

  • 34

U slučajevima nevakcinisanja dece trenutno je u postupku 209 predmeta, a do sada su donete 32 odluke, od kojih je 21 osuda, kaže predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Pale prve kazne za one koji NISU VAKCINISALI svoju decu: Evo koliko para će roditelji morati da plate

- Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su ustvari osuđujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu - rekao je Marinović za RTS.

Prema njegovim rečima, prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja, a kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi da li je učinjen prekršaj.

- Inspektor sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu - naveo je Marinović.

Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR - protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu.

U martu prošle godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mc Tavish

    13. avgust 2017 | 10:49

    Izvode roditelje pred sud A oni doktori sto nemarom ubijaju pacijente?Nije ni cudo sto je dece sve manje

  • Šime

    13. avgust 2017 | 11:50

    Ovo nema ni u filmu. Naše prodane duše sa dušmanima na silu ubacuju otrov u našu decu. Bog da vrati njima po meri.

  • VAN

    13. avgust 2017 | 11:54

    Nije ni jedna zajednica veći prijatelj nekom detetu od njegovih roditelja. Roditeljima treba dati pravo da odlučuju da li će njihovo dete sticati prirodni imunitet ili pomoću veštačkih izazvanih vakcina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA