Trudnice u Beogradu zaslužuju posebna parking-mesta: Najmanje 15 minuta kruže dok se ne uparkiraju

Istraživanje o problemima budućih majki u saobraćaju pokazalo je da 87 odsto njih vozi automobil bar nekoliko puta nedeljno, a skoro dve trećine njih to radi svakodnevno i da tek svaka stota trudnica odmah uspeva da pronađe mesto, a svakoj drugoj je za to potrebno nešto više od 15 minuta

  • 6

Čak 96 odsto budućih majki smatra da bi trebalo uvesti parking mesta rezervisana isključivo za trudnice, pre svega ispred zdravstvenih i državnih ustanova.

VELIKA INICIJATIVA: Obezbedite parking mesta za trudnice!

Bahaćenju beogradskih vozača nema kraja: U istoj garaži zauzeli TRI PARKING MESTA ZA INVALIDE! (FOTO)

Isto istraživanje o problemima koje imaju buduće majke u saobraćaju pokazalo je i da 87 odsto njih vozi automobil bar nekoliko puta nedeljno, a skoro dve trećine njih to radi svakodnevno.

Istraživanje udruženja "Mamin san", u kojem je učestvovalo 600 budućih majki, ima za cilj olakšano kretanje trudnica i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a pokrenuta je i inicijativa da se za njih obezbede posebna parking mesta.

Podaci ovog ispitivanja pokazuju i da tek svaka stota trudnica odmah uspeva da pronađe mesto, a svakoj drugoj je za to potrebno nešto više od 15 minuta. Zabrinjavajuće je da čak sedam odsto ispitanica svakoga dana izgubi više od pola sata tražeći parking, navodi se u ovom istraživanju.

- Kada najzad pronađu parking, on je za 70 odsto trudnica predaleko od mesta na koje su se uputile. Veliki problem predstavlja i vremensko ograničenje, izazov je i mali prostor za ulazak i izlazak iz automobila. Mesta su najpotrebnija ispred zdravstvenih i državnih ustanova, zatim pošti i banaka, apoteka, trgovinskih lanaca i tržnih cenatara - istakla je Danka Todorović, predsednica udruženja "Mamin san".

Na pitanje u kojoj od opština su mesta za trudnice najpotrebnija, 84 odsto ispitanica je odgovorilo sa "ceo Beograd".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona

    14. septembar 2017 | 10:29

    Ma dajte bre vise mi je pun kufer tih trudnica i majki sa decom.Tolliko se bahato i bezobrazno ponasaju jer koriste to svoje "stanje" jer znaju da su zakonom zasticene ko beli medvedi,pa treba i stari i mladi i zdravi i bolesni svi da im pezimo i ustupamo mesto po autobusu,prodavnicama,posti....i td.E sad fali jos i ovo e pa dosta vise!I nase bake su radjale decu pa im niko nije pezio!

  • Vlada

    14. septembar 2017 | 10:25

    A pa da, samo u Beogradu trudnice postoje!

  • Danilo

    14. septembar 2017 | 10:37

    I jos petnaest minuta da se uparkiraju.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA