Održana Dečija pijaca na Omladinskom trgu pijace Zemun (FOTO)

Posetiocima je omogućeno da pogledaju širi spektar rukotvorina, kreacija i likovnih radova naših najmlađih na temu "voće i povrće", koji su na šaljiv način uspeli da iznesu ulogu trgovca

  • 0

Dečija pijaca na Omladinskom trgu pijace "Zemun" otvorena je danas u prisustvu Ivana Soče, direktora JKP "Gradske pijace", Bojana Bajagića, izvršnog direktora JKP "Gradske pijace" i Dejana Matića, predsednika GO Zemun.

- Na drugoj po redu Dečijoj pijaci, uživali su ne samo najmlađi, već i odrasli. Ovaj porodičan dan omogućio je deci da se edukuju o zdravoj ishrani kao i o osnovnim pravilima trgovine. Mnogo mi je drago što smo manifestaciju Gradskih pijaca pretvorili u sada već tradiciju - rekao je Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace", i dodao da je ponosan što se ovako veliki broj ljudi uključio u podsticanje kreativnosti kod dece.

Pijaca "Zemun" danas je bila pravo mesto za druženje i zabavu sa decom predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola koja su se na kreativan način predstavila kroz različite programe i sadržaje. Posetiocima je omogućeno da pogledaju širi spektar rukotvorina, kreacija i likovnih radova naših najmlađih na temu "voće i povrće", koji su na šaljiv način uspeli da iznesu ulogu trgovca. U muzičko-scenskom nastupu, sugrađani su imali priliku da uživaju u pozorišnim predstavama, plesnim koreografijama, recitalima, nastupima kulturno-umetničkih i sportskih društava, školskih horova, reviji šešira, maskenbalu, kao i akapela nastupima.

Foto: Promo

U organizaciji JKP "Gradske pijace" i GO Zemun, na ovogodišnjoj dečijoj pijaci učestvovali su: vrtići "Čarolija", "Bubamara", "Vrapče", "Zemunski biser", "Milica", "Pčelica Maja", "Pačija škola" i "Roda". OŠ "Lazar Savatić", "Gavrilo Princip", "Branko Radičević", "Radivoj Popović", "Veljko Ramadanović", "Svetislav Golubović Mitraljeta", MŠ "Kosta Manojlović", KUD "Jana", "Branko Radičević", "Lena" i "Batajnica". Doprinos ovoj jedinstvenoj manifestaciji dali su: Muzej grada Beograda, "Prijatelji dece Zemuna", "Javni akvarijum i tropikarijum", udruženja "Mali kuvari" i "Ama baš za decu", ŽFK "Zemun", kao i STK "Stak".

Foto: Promo

Današnji događaj organizovan je u okviru manifestacije "Dani Evropske baštine", koja je deo evropskog Saveta Evrope i Evropske Komisije, kojom se svakog septembra, po istim principima i simbolima, predstavlja nasleđe kao zajednička baština naroda, raznolikost kultura, tradicije i običaja, a ove godine se održava pod sloganom "Nasleđe i priroda: lepeza mogućnosti".

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA