≫ 

OTKRIVAMO: Evo zašto su svi automobili blatnjavi posle jučerašnje kiše!

Da li se desilo nešto neobično, ili je reč o sasvim uobičajenoj pojavi?

  • 2

Nevreme koje je protutnjalo Srbijom i Beogradom tokom nedeljnog popodneva napravilo je mnogo štete. Između ostalog, kiša koja je pala toliko je bila prašnjava i prljava, da su jutros svi automobili koji su parkirani pod vedrim nebom, bili prljavi.

Kataklizma nad Borčom: Uragan kidao drveće, dalekovode, leteli crepovi sa krovova (FOTO) (VIDEO)

Srbija gorela posle nevremena: Vatrogasci su ugasili sve, ali nisu spasli nekoliko kuća. Više ljudi povređeno tokom oluje, među njima i deca

- Prao sam auto juče pre kiše. Znao sam da će padati, ali svakako svake nedelje perem auto, ne smeta mu kiša. Ali, kad sam jutros ustao, imao sam šta da vidim: auto mi je ponovo zreo za pranje, ceo je blatnjav - javio se Telegrafu čitalac sa pitanjem "Kako je moguće da pada toliko prljava kiša".

Kako bismo dobili najadekvatniji odgovor na ovo pitanje, pozvali smo meteorologa Časlava Stanojevića koji nam je rekao da mesta za brigu i paniku nema, jer je sve to sasvim uobičajeno.

Foto: Telegraf

- To sve zavisi od toga kako se razvija oblak. Dok se formira, on pokupi prašinu u okolini i podigne je. Kada počne kiša, ona sadrži čestice prašine - kaže meteorolog Stanojević.

On je naglasio kako se ništa neobično nije desilo.

- Svakako nije neuobičajena pojava, niti je nešto veliko - zaključio je meteorolog za Telegraf.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja vvvv

    18. septembar 2017 | 16:10

    Jeste, ali ljudima je zanimljivije da se desi neka senzacija. Bolje da ste rekli da je to zbog katastrofa sirom planete ili da je kriva Severna Koreja.

  • Srb Bolero

    18. septembar 2017 | 23:24

    Ovim nasim meteorolozima u poslednje vreme i kamenje da pada to je normalno,bilo i 1979 u maju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA