JOVIČIĆ: Oprez! Otkrili smo lažne humanitarce koji varaju građane

Do ovih saznanja predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić došao je tragom statusa koje su prevareni građani ostavljali na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk, navodno sakupljajući pomoć za "malog Lazara"

  • 2

Na teritoriji opštine Palilula pojavili su se lažni humanitarci koji navodno prikupljaju pomoć za lečenje "malog Lazara".

Do ovih saznanja predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić došao je tragom statusa koje su prevareni građani ostavljali na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk.

- Prevaranti se predstavljaju kao članovi humanitarnog udruženja koje prikuplja novčanu pomoć za lečenje deteta. Građanima su pokazivali navodnu saglasnost PS Palilula i izdavali lažne priznanice na paraf blokovima. Odmah mi je bilo sumnjivo jer znam da saglasnost za ovakve akcije ne daje policija i da je procedura komplikovana - objasnio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Foto: Promo

Jovičić je u razgovoru sa nadležnima u PS Palilula potvrdio svoje sumnje da se radi o prevari.

- Upozoravam sve građane Palilule i Beograda da odmah prijave ukoliko se bilo ko pojavi ns njihovim vratima i tvrdi da uz saglasnost policije Palilula ili Opštine prikuplja pomoć, odmah pozovu policiju - apelovao je Jovičić.

Predsednik je poručio da se nada da će prevaranti biti otkriveni i da će završiti u zatvoru sa maksimalnim kaznama, jer svako ko zloupotrebljava tuđu nesreću a pogotovo bolest i nesreću dece zaslužuje da bude najstrožije kažnjen!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvele

    4. oktobar 2017 | 17:43

    Nemamo mi toliko zatvora.Prave onolike škole, bolnice.... a zatvore ovolicke! !!!

  • Toni

    4. oktobar 2017 | 16:47

    A sta je sa krupnijim prevarantima odnosno fondacijama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA