OŠ "1.300 kaplara" primila prve predškolce, nastavljamo projekat "Mreža škola" (FOTO)

Po završetku ovog projekta, ukupno će biti otvoreno oko 1.200 novih mesta u beogradskim vrtićima

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišli su prostorije "1.300 kaplara" u kojima je smešteno 30 predškolaca iz vrtića "Zora" Predškolske ustanove "Zvezdara", a koje su adaptirane u sklopu projekta "Mreža škola".

Stižu drastične promene u ishrani đaka! Više se neće dešavati da nam se deca truju, a i burek i peciva lete iz škola

Događaju su prisustvovali sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavko Gak, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i direktorka PU "Zvezdara" Snežana Perović.

Gradonačelnik je istakao da je ovo veoma važan projekat, jer se Grad Beograd iz dana u dan bori da smanji listu čekanja u vrtićima.

– Osnovna škola "1.300 kaplara" je prvi slučaj gde smo u potpunosti rekonstruisali dve slobodne učionice i tu prebacili predškolce iz vrtića „Zora”. Tako smo u samom vrtiću „Zora” otvorili mogućnost za novu jaslenu grupu i na taj način smanjili listu čekanja u vrtićima na teritoriji Beograda – rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

On je dodao da će za predškolce uskoro biti sređene prostorije u još dve osnovne škole, jedne na Paliluli i druge na Savskom vencu, što će otvoriti mogućnost da još predškolaca pređe u adaptirane prostorije osnovnih škola.

Prema njegovim rečima, po završetku ovog projekta, a ostalo je još pet škola za 2018. godinu, ukupno će biti otvoreno oko 1.200 novih mesta u beogradskim vrtićima.

– Želim da zahvalim ministru Šarčeviću, jer je ovo bila njegova ideja – da se konsolidacijom mreže škola na teritoriji Beograda stvore dodatna mesta u vrtićima. Imamo dobru saradnju sa privatnim vrtićima i izgradnjom novih, a podsetiću da će vrtić na Altini biti otvoren u aprilu naredne godine, pokušaćemo da obezbedimo mesto u vrtiću svakom detetu na teritoriji grada – dodao je Mali.

Foto: Beoinfo

Ministar Šarčević rekao je da su gradonačelnikov i njegov tim na ovom projektu radili nekoliko meseci. Na početku je bilo sumnje da li će to funkcionisati, naveo je Šarčević, i dodao da može da potvrdi da ne postoje nikakvi problemi da se višak prostora u školama adaptira za potrebe vrtića.

– Spojili smo lepo i korisno i iskoristili resurse koje imamo. Grad je svojim sredstvima sredio prostor i nastavićemo da realizujemo ovakve projekte i u drugim beogradskim opštinama, ali i drugim gradovima u Srbiji, jer je Beograd bio početni primer – rekao je Šarčević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA