Najbolji beogradski studenti imaju priliku da steknu iskustvo u 45 ustanova (FOTO)

Gradonačelnik je podsetio da je stopa nezaposlenosti u Beogradu na istorijskom minimumu i da u gradu ima ispod 89.000 nezaposlenih

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas svečanoj dodeli sertifikata studentima – polaznicima Univerzitetske radne prakse „BG praksa”.

Siniša Mali: Brojka nezaposlenih u Beogradu dugo nije bila ovako niska (FOTO)

On je tom prilikom studentima poželeo da svoje snove ostvare u svojoj zemlji, nalazeći posao i zasnivajući porodicu ovde.

– „BG praksu” organizujemo osmu godinu zaredom i na taj način dajemo priliku najboljim studentima da steknu praktična iskustva, radeći u 45 ustanova u Beogradu. Iz godine u godinu broj studenata se povećava, tako da ih je sada bilo 240, ali se povećava i broj institucija koje pružaju praksu studentima. To je spoj prakse i znanja, prvi korak koji treba da vam omogući da budete uspešni u budućim karijerama – naglasio je Siniša Mali obraćajući se polaznicima „BG prakse”.

Gradonačelnik je podsetio da je stopa nezaposlenosti u Beogradu na istorijskom minimumu i da u gradu ima ispod 89.000 nezaposlenih. To, kako je rekao, znači da radimo dobar posao, te da taj trend mora da se nastavi.

Mali je rekao i da će grad istrajati u radionicama "Znanjem do cilja”, kao i u podršci Naučno-tehnološkom parku, gde trenutno radi više od 560 mladih ljudi.

Foto: Beoinfo

– Sve što vi radite u gradu, i sve što grad radi za vas, jeste slika lepšeg i boljeg Beograda, za koji se svi zajedno borimo – rekao je Mali i na kraju ukazao studentima na značaj ulaganja u nova znanja.

– Budite primer i nosilac dobrog glasa, kako bi iz generacije u generaciju spajali lepo i korisno i poboljšavali odnos između Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda – istakao je Mali.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da su na ovoj praksi mladi stekli nova iskustva i veštine, ali i da su mogli da daju svoje predloge.

Foto: Beoinfo

Poslednje četiri godine trudimo se da što više komuniciramo s našim sugrađanima, naročito mladima, jer je ovo vreme novih tehnologija i obrazovanje se modernizuje. Vi ste upravo ti koji treba da nose nove inicijative, a mi smo tu da ih čujemo i sprovedemo dalje. Na svojim znanjima i pored fakulteta morate sami da nastavite da radite, da se informišete i borite. Tako ćete sigurno uspeti, a mi ćemo nastaviti da vas pratimo i budemo partneri u vašim inicijativama – rekao je Petronijević.

Foto: Beoinfo

Nada Kovačević, prorektor za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu, zahvalila je Gradskoj upravi i gradskim preduzećima na višegodišnjoj saradnji koja predstavlja model koji će se primenjivati na teritoriji čitave Srbije.

Ona je naglasila da stečena praksa služi kao dobro iskustvo za različita radna mesta, što je uz formalno fakultetsko obrazovanje, kvalitet više, jer pruža dobre osnove za prilagođavanje u dinamičnom okruženju kakvo je danas tržište rada.

Direktorka Centra za razvoj karijere Dejana Lazić kazala je da je stečeno iskustvo studentima koji su učestvovali na „BG praksi” dalo dodatnu sigurnost koja će im mnogo značiti u profesionalnom životu.

Ona je istakla značaj nacionalnog programa praksi koji će početi u oktobru 2018. godine i u koji će se uključiti mnogi gradovi iz Srbije.

Student Ekonomskog fakulteta Dimitrije Stojanović, koji je obavljao praksu u preduzeću "Arena Beograd”, rekao je da je u vreme ponekad previsokih očekivanja poslodavaca, praksa veoma važna, ali da to istovremeno praktikante i razlikuje od drugih studenata.

On je "BG praksu” ocenio kao izrazito organizovan i osmišljen program, navodeći svoja iskustva kao veoma pozitivna.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA