Počele prijave za beogradsku senior karticu u opštini Savski venac

Dok su penzioneri čekali u šalter sali da dođu do svoje kartice, sa njima je razgovarala predsednica opštine Irena Vujović

  • 2

U opštini Savski venac danas su počele prijave za besplatnu beogradsku senior karticu, a već u prvim jutarnjim časovima najstariji sugrađani su u velikom broju posetili opštinu.

Opština Savski venac je obezbedila poseban šalter na kojem penzioneri mogu da se prijave za prvu personalizovanu benefit karticu, na osnovu koje će moći da ostvare brojne popuste. Uz pomoć ove kartice penzioneri će uštedeti kupujući namirnice u trgovinama i maloprodajnim objektima, pri putovanjima, odlascima u pozorišta, muzeje, biblioteke, sportsko-rekreativne centre, a imaće i jeftinije zdravstvene preglede i lekove.

Dok su penzioneri čekali u šalter sali da dođu do svoje kartice, sa njima je razgovarala predsednica opštine Irena Vujović. Ona je ocenila da je akcija Grada Beograda veoma značajna i korisna za sve beogradske penzionere.

Foto: Opština Savski Venac

- Ovo je divan gest prema najstarijim sugrađanima, jer će sa senior karticom imati mogućnost da ostvare velike uštede u kućnom budžetu. Penzioneri sa Savskog venca će na šalteru, uz pomoć naših zaposlenih, popunjavati prijave koje će opština prosleđivati gradu. Na samom formularu nalazi se privremena kartica, koju penzioneri dobijaju odmah i mogu je koristiti za popuste dok im se ne izrade trajne plastificirane kartice kaže predsednica opštine i dodaje da u popustima za penzionere učestvuje veliki broj društveno-odgovornih kompanija, javnih preduzeća, ustanova kulture, sportsko-rekrativnih centara.

Ona je naglasila da će se spisak partnera redovno ažurirati, a da će penzioneri biti blagovremeno obaveštavani gde još mogu sa senior karticom da ostvare popust.

Foto: Opština Savski Venac

- Ovom prilikom bih pozvala sve društveno-odgovorne kompanije sa teritorije Beograda, da u skladu sa svojim mogućnostima pruže doprinos ovom projektu i obezbede pogodnosti i popust za penzionere – rekla je Vujovićeva.

Penzioneri sa Savskog venca koji nisu u mogućnosti da dođu do opštine mogu da se jave na broj telefona 011/2061-800 i pristupnica će im biti dostavljena na kućnu adresu. Bez obzira na iznos penzije, svaki penzioner ostvaruje pravo da dobije bonus karticu besplatno, a troškove izrade i distribucije kartice snosiće Grad Beograd.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    1. novembar 2017 | 16:09

    Srbija nije samo Beograd

  • xxx

    1. novembar 2017 | 18:57

    A sta je sa penzionerima u unutrasnjosti?! Jesu oni u nekoj drugoj drzavi?! Ili su mozda penzioneri drugog reda?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA