Svetski dan dijabetesa posvećen ženama

Cilj je da se kroz program predstave nova tehnološka dostignuća koja su pomerila granice lečenja kao i informisanje pacijenata o svom zdravstvenom problemu

  • 3

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug", povodom Svetskog dana dijabetesa, organizuje centralnu manifestaciju na temu "Digitalizacija dijabetesa".

Cilj je da se kroz program predstave nova tehnološka dostignuća koja su pomerila granice lečenja kao i informisanje pacijenata o svom zdravstvenom problemu.

Kako je ovogodišnja tema: "Žene i dijabetes - naše pravo na zdravu budućnost", biće organizovana i panel diskusija na kojoj će se govoriti o akutnim temama žena sa dijabetesom, stanje u Srbiji, zašto je važno podizanje svesti o ovom zdravstvenom problemu, koje mogućnosti medicina nudi kada je u pitanju održavanje trudnoće u dijabetesu, promene u načinu lečenja i informisanju u poslednjih 10 godina.

Događaj će se održati 14. novembra u ICT Bub-u, Kralja Milana 10 (ulaz iz Devojačkog parka) od 19h.

Predavanje: Digitalizacija dijabetesa – kako nam digitalizacija može promeniti život

Panel diskusija: Žene i dijabetes

- Prof.dr Aleksandra Jotić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, Klinika za endokrinologiju dijabetes i bolesti metabolizma, Klinički centar Srbije.

- Prof. dr Miroslava Gojnić-Dugalić, načelnica Odeljenja za patologiju trudnoće naGinekološko-akušerskoj klinici, Klinički centr Srbije.

- Bojana Marković, predsednica udruženja Plavi krug

- Lena Arizanović, master za biohemiju

- Moderator: Nevena Spasić, aktivista udruženja Plavi krug

- Modna revija

- Koktel

O Udruženju:

Osnovni cilj Udruženja je poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba sa dijabetesom, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče. Nizom akcija i edukacija pokušavamo da podignemo nivo zdravstvene kulture, prenesemo različita iskustva koja se tiču pravilnog lečenja ove bolesti i pomognemo ljudima da shvate šta je zapravo dijabetes i kako se sa njim živi. Cilj je upoznavanje javnosti sa značajem sprečavanja pojave dijabetesa, organizovanje radionica, tribina i seminara za obolele od dijabetesa i zainteresovane za ovo stanje.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsa

    16. novembar 2017 | 09:23

    Zamolio bih feminacistkinje da se uzdrže od muškomrzačkih komentara. Sad su muškarci uzrok dijabetesa kod žena? Ne vršite lažno optuživanje i ne lečite frustracije napadanjem.

  • Veronika

    14. novembar 2017 | 14:39

    U losem braku zena oboli. Zato su se pametne razvele

  • Tanja

    15. novembar 2017 | 07:57

    Moja tetka je tezak dijabeticar. Rekla je da joj je najveca zivotna greska sto nije izasla iz loseg braka u kojem je obolela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA