≫ 

POSLE 180 DANA PAKLA, BEOGRAD PONOVO DIŠE: Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova pušteni u saobraćaj! (FOTO)

Beograđane čekaju nove rekonstrukcije

  • 21

Kada je pre 180 dana počela rekonstrukcija tih velikih saobraćajnica, znalo se da će to izazvati određene promene u saobraćaju, jer je Beograd grad u kome rekonstrukcija bilo koje velike saobraćajnice menja uobičajen način života ljudi, rekao je Vesić za Tanjug.

Ponovo radi fontana na Slaviji

- Trudili smo se da ovaj posao uradimo u najkraćem mogućem roku. Rekonstrukcija je urađena temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, dodate nove trake: u Bulevaru oslobođenja imamo novu traku. Slavija je urađena tako da je prohodnija za saobraćaj i pešački prelazi više se ne nalaze na samoj Slaviji, a izmeštene su i autobuske stanice - pojasnio je Vesić.

Foto: Telegraf

Tim povodom, gradski menadžer je jutros u četiri sata lično otišao na Slaviju i zabeležio trenutak kada je saobraćaj pušten.

Foto: Telegraf

Osim toga, u Ruzveltovoj ulici i Bulevaru oslobođenja napravljene su biciklističke staze, naveo je gradski menadžer i ocenio da je posao urađen dobro i po svim najvišim standardima.

Foto: Telegraf

- Još jednom se izvinjavam građanima zbog gužvi koje su bile svih ovih šest meseci, ali Beograd je grad koji decenijama niko nije sređivao i vapi za tim da se uređuje - rekao je Vesić.

Foto: Telegraf

Navodeći da će se uređivanje Beograda nastaviti i narednih godina, on je naveo da će se raditi rekonstrukcija Trga Republike, izgradnja četiri podzemne garaže, te rekonstrukcija ulice Kneza Miloša koja će se raditi već sledeće godine.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

- Verujem da ćemo, ako svi zajedno budemo učestvovali u ovome, jednog dana uživati u lepšem gradu nego što je danas. Naš grad zaslužuje da se uredi. Konačno imamo i vlast i novca da uređujemo grad, da sređujemo fasade, ulice i zaslužili smo da Beograd bude prava moderna evropska prestonica u kojoj će život građana biti bolji, a ovo što je danas urađeno samo je još jedan korak u tom pravcu - zaključio je gradski menadžer.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    16. novembar 2017 | 09:03

    Za ovako nešto, vredelo je čekati 180 dana.

  • Miki

    16. novembar 2017 | 09:02

    Za svaku pohvalu je to sto je Beograd u tom delu dobio nov i lepsi i uredniji izgled.

  • KIKI

    16. novembar 2017 | 09:03

    Vredelo je malo strpeti se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA