Beograd dobija još jednu poslovnu zonu: Otkrivamo tačnu lokaciju novog kompleksa (FOTO)

Direkcija za građevinsko zemljište podržala je ideju da se iskoristi oko tri hektara površine čiji je vlasnik Opština Voždovac, a da Grad, postupkom eksproprijacije, ostatak otkupi od vlasnika okolnih parecela

  • 0

Opština Voždovac pokrenula je inicijativu da se uz auto – put Beograd – Niš i buduće obilaznice kod Bubanj potoka, formira velika poslovno – industrijska zona na 40 hektara.

Nacrt plana detaljne regulacije za tu komercijalnu zonu izložen je u gradskom Sekretarijatu za urbanizam do 6. decembra, a početkom naredne godine zasedaće Komisija za planove Skupštine grada, na kojoj će se diskutovati o ovom nacrtu.

Direkcija za građevinsko zemljište podržala je ideju da se iskoristi oko tri hektara površine čiji je vlasnik Opština Voždovac, a da Grad, postupkom eksproprijacije, ostatak otkupi od vlasnika okolnih parecela.

Foto: Opština Voždovac

Na prostoru iza auto-pijace trenutno se nalaze neuređene zelene i poljoprivredne površine. Ukoliko se usvoji plan detaljne regulacije, na tom prostoru moći će da se grade objekti u ukupnoj površini od oko 300 hiljada kvadratnih metara.

- Poslovni kompleks je logičan nastavak ekonomske zone koja se formirala kod "Ikee". Otvaranjem proizvodnih pogona, skladišta, kargo centara, magacinskih prostora, stvaramo uslove da se otvore nova radna mesta - rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA