Nikodijević: Dogovorena saradnja između Beograda i Sankt Peterburga (FOTO)

- Beograd želi da unapredi prijateljske odnose sa Rusijom, uspostavljanjem uspešne saradnje i sa Sankt Peterburgom - rekao je Nikodijević

  • 0

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević sastao se danas u Vladi Grada Sankt Peterburga sa prvim zamenikom predsednika Komiteta za međunarodnu saradnju Sergejom L. Markovim, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje dva grada. Sagovornici su se dogovorili i o početku uspostavljanja intenzivnijih odnosa ova dva grada.

Predsednik Skupštine grada uveren: SPS i SNS će pobediti na beogradskim izborima, opozicija nam ne može ništa (VIDEO) (FOTO)

Ovom prilikom, Nikola Nikodijević istakao je da Vlada Republike Srbije i Ruska Federacija imaju veoma dobre odnose.

– Vlada Republike Srbije neguje tradicionalne prijateljske odnose sa Rusijom, a Beograd želi da unapredi te odnose uspostavljanjem uspešne saradnje i sa Sankt Peterburgom.

Kao što je poznato, Rusija i Srbija su prijatelji i saveznici i u tom pravcu želimo i dalje da se krećemo, da učvrstimo naše odnose i da nastavimo sa pozitivnom tradicijom koju gaje naša dva naroda – rekao je Nikodijević.

Foto: Beoinfo

Svake dve godine, Beograd tradicionalno obnavlja program saradnje sa Vladom Grada Moskve, naveo je Nikodijević, i dodao da je želja da i Grad Beograd ostvari takav odnos sa Sankt Peterburgom.

Predsednik Skupštine Beograda boravi u Sankt Peterburgu na poziv gubernatora Georgija Poltavčenka, sa kojim će se takođe sastati na svečanoj večeri koju gubernator priređuje u čast delegacija koje su prisutne na kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svet".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA