"Novogodišnja rasveta u Beogradu mi je ubila psa"

Vlasnica preminulog psa nema nameru da bilo koga tuži, ali kaže da je struja mogla ovako ubiti i bilo koga drugog

  • 44

Beograđanka Dragana Popović Kuzmanović je da je njeno kuče umrlo nakon strujnog udara od novogodišnjeg ukrasa u centru Beograda. Kako navodi, reč je o devet godina staroj Fani, rodezijskom ridžbeku, psu njene ćerke, a sve se dogodilo na Trgu Nikole Pašića u nedelju oko sedam časova.

Beograd bljesnuo u punom sjaju: Novogodišnja rasveta uključena u gradu, počelo je masovno fotkanje i pretpraznična euforija (FOTO)

- Moje kuče je bilo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ista priča je sada kod hotela Moskva, nasred Terazija. Stub i na dnu je gomila kablova - navodi Kuzmanovićeva za B92.

Kako ističe, nema nameru da bilo koga tuži, ali je struja mogla da udari bilo koga drugog.

- Veterinar je rekao da je jedan pas isto tako stradao u Vasinoj ulici. Fani je imala imalo četrdesetak kila, nije mogla da ga ubije niska voltaža. Zvala sam službu, otišli su i popravili - dodaje ona.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Direktor JP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki izjavio je za "Novosti" da su imali "nejasan poziv u vezi sa ovim incidentom".

- Zabležili smo poziv sugrađanke iz kog nije moglo da se zaključi šta se tačno dogodilo. Žena je rekla prvo da je struja ubila psa, a onda da je pecnula jednog muškarca. Nemoguće je da voltaža toliko varira.

Posle tog poziva naše ekipe su izašle na teren, a i sam sam se lično uverio da sve funkcioniše kako treba. Obišao sam i zamak, poklone na Terazijama i Knez Mihailovoj - naveo je Poposki.

Osim toga, on ističe da je "sva novogodišnja rasveta atestirana i bezbedna za prolaznike", a da praznične ukrase "iz bezbednosnih razloga napaja struja niskog napona od 24 volta".

Postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je još u oktobru, a grad je prazničnoj atmosferi od početka novembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    7. decembar 2017 | 07:27

    A sta ce pas na ulici psu je mesto u dvoristu a ne po parkovima idecim igralistima .puni si izmeta a psi nisu krivi nego vlasnici.treba im uvesti porez.oni su gori muce zivotinje

  • Lazar.M

    6. decembar 2017 | 22:27

    Bez obzira sta komentarisu oni koji veze nemaju o struji, ovo je strasno. Struja 12 i 24 V DC ili AC ne moze ni pile ubiti a kamo li psa. Ovde se radi o naponu 220 V i umesto psa moglo je stradati necije dete. Eto kakvi nam rade rasvete i kakvog su kvaliteta iste ! Ja bi ih terao dokle suda ima !

  • Gordana

    6. decembar 2017 | 23:53

    Sve te silne pare za rasvetu i nastupe "zvezda" za doček u Vašem divnom glavnom gradu, mogle bi kupiti pakete hrane za siromašne ili uplatiti na račune bolesnoj deci ili nahraniti bar 10 prihvatilišta za pse itd... Jako vam je osvetljenje! Bespotrebno bacanje para da ljudima zamažu oči kičem(a prazni im frižideri) a što nedužna bića-ti divni psi, stradaju, to nikom ništa. Treba ukinuti kićenje grada, javne nastupe po trgovima i nahraniti gladne! NEMATE POJMA KOLIKO SAMO GLADNIH IMA U OVOJ DRŽAVI. Da čovek plače od muke jer je nemoćan što živimo u ovakvoj "državi" poremećenih sistema vrednosti!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA