Da li će prevoz za penzionere i starije od 65 godina i dalje biti besplatan?

Ova pogodnost prvi put je uvedena 2010. godine

  • 19

Beogradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i odbornička grupa ove stranke u Skupštini grada Bograda zatražili su od Gradskog veća i gradonačelnika prestonice da hitno donesu odluku kojom će besplatan prevoz za penzionere i sve sugrađane starije od 65 godina biti produžen i u sledećoj, 2018. godini - saopštio je Gradski odbor PUPS-a za Beograd.

Produžena još jedna gradska autobuska linija u Beogradu

Pogodnost potpuno besplatnog prevoza u tarifni sistem gradskog prevoza Beograda prvi put je uvedena 2010. godine, upravo na inicijativu PUPS-a.

PUPS ističe i da je, baš upozorenje iz ove stanke, uz nesumnjivo lično angažovanje i autoritet tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, u januaru 2015, presudilo da gradska vlast ne primeni predlog odluke Radne grupe pri Direkciji za javni prevoz Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda koja je predložila da se u novom tarifnom sistemu uvede mesečno plaćanje prevoza sa građane starije do 65 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. decembar 2017 | 12:14

    Star,nemocan ,bolestan i kljakav, dragi deko,a zasto si takav? Cedo moje ,najdraze unuce, bese bolje,ranije i juce, Nece niko, da napravi propust, za sahranu, deka ima - popust...

  • DARKO 100%

    13. decembar 2017 | 16:14

    Treba oni sto idu u srednju skolu da placaju ,oni nisu mala deca osnovna skola,mogu puniti kreditom mob,pusiti cigare ,ici u kafice,kladionice a nemogu kartu da plate,unazad 50 godina uvek su srednjoskolci placali kartu i bili duzni nositi sa sobom,neka plate bar participijalno od 5 eura ,pa to znaci za gsp ,ja to nisam nigde video mogu magarcu rep iscupati a nemogu kartu da plate ,ovde kod nas sve ide po principu moze i nemora ,neko mora a neko nemora!

  • VOTA

    13. decembar 2017 | 17:03

    Meni je za tri god uzeto 148 000 dinara sto je 12 godina kupovine markice.Penzioner sam pet god.seo deset puta u prevoz I posteno platio ostalo ili kolima ili pesacenje.Penzioneri koji koriste taj vid prevoza obicno se voze van spiceva kada su vozila javnog prevoza poluprazna I proredjeni polasci.Ovi penzioneri su kategorija putnika zbog kojih GSP ne uvodi nove linije ni nove polaske ne ubacuje dodatna vizila.Da vrati drzava penzionerima imovinu penzionog fonda da mi sa njom raspolazemo a zna se sta je sve gradjeno iz PIO fonda,pa I prvoz da placamo od tih para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA