​​Vesić: Beogradski džez festival zaradio 1,6 miliona dinara

U velikoj sali Doma omladine završava se postavljanje novih stolica koje su kupljene od zarade koja je ostvarena na 31. Beogradskom džez festivalu, istakao je on i podsetio da je prošle godine kupljen saksofon džez sekciji Muzičke škole Stanković

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je prošlogodišnji, 32. Beogradski džez festival, ostvario dobit od 1.610.248,51 dinara i da je ovo treća godina kako taj festival ostvaruje dobit, te da se svake godine zarada ulaže u razvoj i popularizaciju džeza.

Vesić otvoreno o timu SNS za Beograd i koje stranke će biti na listi: Pred građanima je izbor. Rad i rezultati ili prazne priče i dugovi (VIDEO) (FOTO)

Vesić je precizirao da su prihodi festivala bili 20.774.800 dinara, a rashodi 19.164.551 dinara, navedeno je u saopštenju Gradske uprave u kom se dodaje da je Odbor Beogradskog džez festivala održao sednicu kojom je predsedavao Vesić, koji je i predsednik tog odbora.

U velikoj sali Doma omladine završava se postavljanje novih stolica koje su kupljene od zarade koja je ostvarena na 31.Beogradskom džez festivalu, istakao je on i podsetio da je prošle godine kupljen saksofon džez sekciji Muzičke škole Stanković.

- Na prošlogodišnjem, 32. Beogradskom džez festivalu, imali smo 26 učesnika od čega domaćih učesnika računajući i našu dijasporu sedam. Organizovali smo deset pratećih sadržaja i četiri radionice. Naš festival je pratilo 14 stranih novinara, a ukupno 17.800 posetilaca bilo je prisutno na našim koncertima i drugim programima - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je istakao da je u glavnom programu bio 21 učesnik u okviru pet programskih večeri i deset programskih celina i da su se koncerti održavali u tri koncertna prostora.

- Veoma smo zadovoljni kvalitetom programa koji nudi Beogradski džez festival. Kada sam pre četiri godine postao predsednik Odbora ovog festivala imali smo četiri puta manji budžet i finasijske probleme. Danas je Beogradski džez festival stabilna manifestacija i naš zadatak je da se u narednom periodu izborima za još bolje mesto među evropskim festivalima pošto smo već najbolji festival u regionu - naveo je Vesić.

Rekavši da je srećan što se džez ponovo vratio u Beograd na velika vrata on je rekao da to naš grad zaslužuje jer se džez dvadesetih godina prošlog veka svirao u Beogradu samo godinu dana pošto je počeo da se svira u Parizu.

- Zahvalan sam svima koji godinu dana rade kako bi Beogradski džez festival bio uspešan, a posebno Domu omladine Beograda. Za nas su danas počele pripreme za 33. Beogradski džez festival - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA