Republički geodetski zavod uveo novi IT sistem u Beogradu

Geodetski zavod zahvaljuje se građanima na strpljenju i razumevanju

  • 1

Služba za katastar implementirala je prvu fazu novog softverskog rešenja u svih 17 beogradskih opština i uvela unapređeni informacioni sistem za katastar nepokretnosti, usled čega su uoči praznika nastale gužve pred šalterima, saopštio je Republički geodetski zavod.

Geodetski zavod zahvaljuje se građanima na strpljenju i razumevanju. Istovremeno, Republički geodetski zavod obaveštava da će od ponedeljka započeti implementacija novog IT sistema u Nišavskom okrugu koji će pomoći građanima da brže i jednostavnije koriste usluge katastra. Ne očekuju se gužve ili prekid rada.

Izrada novog IT sistema realizuje se u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" uz podršku Svetske banke. Novi dokument menadžment sistem predstavlja najveću antikoruptivnu meru primenjenu do sada u RGZ-u. Sada svaka aktivnost ostavlja digitalni trag i time se povećava sigurnost u smislu vlasništva nad nepokretnošću.

Dok traje uvođenje dokument menadžment sistema u RGZ svi zaposleni neće koristiti dane godišnjeg odmora radi što efikasnijeg uvođenja sistema, što podrazumeva ne samo složenu instalaciju sistema već i njegovu punu primenu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znam ja znam

    11. januar 2018 | 17:05

    Pa lepo je to i te kako, sto se trudite da idete u korak sa, rekla bih, normalnim svetom! Ali, i uvek ima ono ali.Zasto gospodo ne ulazete u opremu sluzbi po Srbiji? Npr. U Novom Sadu racunari za uvide gradjana su samo za smece. Sta vama znace gradjani koji vam ostavljaju silne pare. Pa kuda gospodo idu te pare?1To sa jedne strane. Sa druge strane, kad mislite poraditi na organizaciji sluzbi kako u pogledu kvalifikacija zaposlenih, tako i u pogledu organizacije.Trazite gospodo kvalifikacionu strukturu zaposlenih pa se sami uverite. Toliko za sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA