Irena Vujović otvorila kutak za najstarije na Savskom vencu (FOTO)

Ona je istakla da je inicijativa da se ovaj prostor renovira i pretvori u kutak za seniore potekla od građana, a da je Opština uložila sredstva u njegovu adaptaciju

  • 1

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je kutak za najstarije u prostorijama nekadašnje mesne zajednice u ulici Dr Aleksandra Kostića 15.

Ona je istakla da je inicijativa da se ovaj prostor renovira i pretvori u kutak za seniore potekla od građana, a da je Opština uložila sredstva u njegovu adaptaciju.

- Opština Savski venac vodi odgovornu socijalnu politiku i posebnu pažnju posvećujemo starijim sugrađanima. Ovaj prostor je potpuno renoviran, okrečen, postavljena je rasveta, ugrađena kuhinja i od danas će biti na raspolaganju seniorima za okupljanje i druženja. Trudimo se da njihovo slobodno vreme ispunimo korisnim i kvalitetnim sadržajima, a u prilog tome govori i veliki broj besplatnih programa namenjenih upravo njima - objasnila je Vujovićeva.

Foto: Opština Savski Venac

Ona je dodala se seniori sa Savskog venca rado odazivaju na besplatne programe koje im nudi opština, bilo da se radi o obukama za rad na računaru, plivanju, plesu ili drugim vidovima rekreacije, i najavila uskoro otvaranje još jednog sličnog prostora u objektu nekadašnje mesne zajednice na Senjaku, a u sklopu kojeg će se nalaziti i biblioteka, koju su, kako je istakla, građani Senjaka čekali godinama.

Foto: Opština Savski Venac

Najstariji stanovnici Savskog venca će u ovim prostorijama moći kvalitetno da provode svoje slobodno vreme družeći se uz gledanje filmova, šah, domine i druge društvene igre.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    4. februar 2018 | 09:39

    Bejogradjani, ima penzionera i gore i dole, levo i desno, od vas. Od nasih penzija vi bolje zivite i imate "benefite", da li se tako kaze. Srecno vam bilo, polako nestaju sela, pa ce i gradici, ostace izgleda samo beogradski pasaluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA