Gomila đubreta pored škole u Padinskoj Skeli: Đacima preti čopor pasa, roditelji ogorčeni spremaju protest

Osim nehigijenskog načina života, problem je i čopor pasa

  • 7

Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu "Olga Petrov" u naselju Padinska Skela već nekoliko godina se bore sa problemom koji pravi prvi komšija ove obrazovne ustanove. Planiraju da decu ne šalju na nastavu dok se ovaj problem ne reši.

Zemlja koja se guši dve godine u smeću ima novi problem: Zimska oluja donela sivi talas i stvorila užasnu deponiju na plaži (FOTO)

U neposrednoj blizini OŠ "Olga Petrov" i vrtića "Vesna" u Padinskoj Skeli, u Tovilištu, stanuje Z. R. koji je u dvorištu trošne kuće napravio deponiju. Nekontrolisano skladištenje smeća na prostoru između škole i kuće dovelo je do toga da prilaz ustanovi izgleda kao velika deponija urasla u nisko rastinje i korov.

Zemljište na kom se nalazi kuća ipak nije njegovo, već pripada Poljoprivrednom kombinatu Beograd.

ilustracija Printskrin: Toutube/vijfplusvieriseen

Osim nehigijenskog načina života, problem je i čopor pasa koji je, prema rečima roditelja, agresivan. Kako su za "Blic" objasnili, psi su sa njim oduvek, međutim on ih tuče i hrani otpatcima koje nađe u smeću, te je logično da su i psi postali agresivni. Takođe, zabeležen je i slučaj kada je jedan od njih napao devetogodišnju devojčicu.

- Moje dete je napadnuto jedno jutro ispred škole, kada ju je pas ujeo za butinu. Ona od tada ne sme da ide sama u školu jer je istraumirana, a oduvek je volela životinje. I sada kada je sve prošlo ona ne sme tuda da prolazi - kaže majka devetogodišnje Sare koja nam je ustupila fotografije.

Foto-ilustracija: Profimedia

Zabrinuti roditelji su se obraćali zaštitniku građana, komunalnoj inspekciji grada i opštine, veterinarskoj inspekciji, "Zelenilu", Orki, Zoohigijeni, Centru za socijalni rad, opštini Palilula kao i PKB-u u čijem se vlasništvu nalazi zemlja. Međutim, višegodišnji problem i dalje nije rešen.

Roditelji planiraju protest

Roditelji planiraju da nakon raspusta organizuju protest i time poruče nadležnima da ne odustaju.

- Nemamo drugog izbora nego da napravimo štrajk i nećemo prestati dok ga ne sklone odavde - kaže Sarina majka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    1. februar 2018 | 19:56

    Opet hajka na nedužne životinje ... Neko mora da bude kriv za naše promašaje bedu od života ... a ko bi drugi bio nego kuce koje cekaju da im bacimo neku suvu koru hleba otpadak hrane

  • PS

    1. februar 2018 | 19:47

    Ja sam zvao Zoohigijenu zbog pasa lutalica u Tovilištu, to se odnosi i na te kod škole i u naselju. Njima je bilo bitno da mi uzmu podatke, a da nešto reše neće niko. Osvetlenje je slabo, kučići izgladneli napadaju, a niko od nadležnih ne reaguje. Ipak smo mi gradjani drugog reda, dobri samo kada nekome trebamo, a kada tražimo uslove za život bar približne gradskoj sredini niko ne reaguje.

  • Sloba

    2. februar 2018 | 07:31

    Srbija je postala zemlja lopova i kukavica umesto protesta bi se mogli nakupljati i ociste to u sustini bi bili mnogo brzi kad e nakue 50 oceva za 2 sata je sve zavrseno ali u srbiji se ocekuje samo neko drugi da radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA