≫ 

Hitna pomoć dobija novu zgradu

Prema rečima direktora Hitne pomoći Gorana Čolakovića cilj je da se napravi "srpski poligon urgentne medicine", koji bi, kaže, bio okosnica urgentne medicine

  • 2

Krajem ove ili na proleće naredne godine počeće izgradnja novog centra Hitne pomoći, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Haos u Kikindi: Žena ispala iz vozila Hitne! Zbog udesa jeziv prasak odzvanjao gradom

On je danas prisustvovao primopredaji deset novih vozila za zdravstvene ustanove u Beogradu u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a rukovodstvo mu je predstavilo i idejno rešenje za novi centar Hitne pomoći.

- Mi ćemo ćemo u narednih par meseci završiti idejni projekat, obezbedićemo novac i krenućemo da radimo glavni projekat i da biramo izvođača radova. Krajem godine, najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra - rekao je Mali novinarima.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Prema rečima direktora Hitne pomoći Gorana Čolakovića cilj je da se napravi "srpski poligon urgentne medicine", koji bi, kaže, bio okosnica urgentne medicine.

Kako je pojasnio na mestu sadašnje garaže tog obejkta koja je u lošem stanju, trebalo bi da budu izgrađen objekat na dva sprata.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Kako kaže, svi lekari, bilo da su u domovima zdravlja, na klinikama i studenti morali bi da prođu kroz taj budući trening centar gde bi naučili kako se na pravi način radi reanimacija.

- Sa tim dobijamo jedan kvalitet u urgentnoj medicini i podižemo je na jedan jako visok nivo, a možda čak idemo i ka tome da nas Medicinski fakultet prepozna, da budemo njegova baza - rekao je Čolaković i zahvalio gradonačelniku na podršci tom projektu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roby

    2. februar 2018 | 19:21

    Nece li dati gospod bog da se i vama posreci i da gradjani imaju bolju i savremeniju hitnu pomoc sa vise novijih i ispravnijih vozila i baza po Beogradu...🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Gedza

    3. februar 2018 | 02:10

    Beogradskom pasaluk ne cini samo Beograd; Istu cine Jos opstina i gradova i ZASTO KOLA HITNE POMOCI VOZE SAMO DO ODREDJENIH SELA A DALJE saNE PO NECIJIM KRITERIJUMU!? Pitam "odgovorne" i "savesne" öd najnize s najvise instance. Objavite moj kommentar, ako se ne bojite posla i lmate muda - srpski receno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA