JKP "Gradske pijace" nastavljaju put uspeha

Za Gradske pijace 2017. godina predstavlja još jednu godinu dobrih poslovnih rezultata, s obzirom da su ostvarile dobit, koja je za čak 43% veća od plana za celu godinu i iznosi 198.229.714,00 dinara

  • 1

Tokom prethodne nedelje na sednici Nadzornog odbora usvojen je Izveštaj o realizaciji godišnjeg programa poslovanja JKP "Gradske pijace" u četvrtom kvartalu 2017. godine.

Za Gradske pijace 2017. godina predstavlja još jednu godinu dobrih poslovnih rezultata, s obzirom da su ostvarile dobit, koja je za čak 43% veća od plana za celu godinu i iznosi 198.229.714,00 dinara. Gradske pijace postigle su odličan rezultat i nastavile putem uspešnih preduzeća, iako su značajna finansijska sredstva usmerena na grandiozan projekat, pokrenut prvi put u istoriji preduzeća, u izgradnju "Palilula".

Foto: Promo

Uprkos tome što je početak izgradnje ove najznačajnije investicije smanjio dobit, novčana sredstva uložena u gradnju najmodernije pijace na Balkanu biće višestruko vraćena, što najbolje pokazuje primer poslednje licitacije na pijaci "Kalenić", kada je samo jedan novoizgrađen lokal izlicitiran za 15.000.000,00 dinara, iako rekonstrukcija navedene pijace još nije završena.

Foto: Promo

Gradske pijace u 2017. godini uložile su novčana sredstva i u sanaciju dotrajalih lokala i izgradnju novih na pijacama "Kalenić" i "Smederevski đeram", sanaciju i asfaltiranje pijačnih platoa pijaca "Banovo brdo", "Karaburma", "Železnik", "Senjak", delova platoa pijaca "Zvezdara", "Skadarlija", "Kalenić", "Merkator“, "Banjica", "Vidikovac", "Gornja varoš", kao i završetka popločavanja pijace "Zemun", ulaganja u nabavku novih i reparaciju postojećih tezgi, boksova i rashladnih vitrina.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    8. februar 2018 | 19:30

    Oni deru zakupce , zakupci deru kupce , stvarno je potrebna velika mudrost za "veliki uspeh " .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA