Rok za nalepnice za besplatna parking mesta je do polovine marta: Ova dokumenta su potrebna osobama sa invaliditetom

Rešenje se dobija na godinu dana

  • 4

Osobe sa invaliditetom, dokumentaciju za izdavanje nalepnice sa kojom mogu besplatno da koriste parking mesta koja su namenjena isključivo da ih oni koriste, mogu da predaju do 15. marta.

Opština Palilula poklonila kolica osobama sa invaliditetom (FOTO)

Sve osobe sa posebnim potrebama, kako bi ostvarile svoja prava, treba da prikupe istu dokumentaciju.

- Prebivalište na teritoriji grada Beograda, a dokaz je lična karta, odnosno prijava prebivališta, ukoliko se radi o maloletnom detetu i vlasništvo vozila ili korišćenje vozila na osnovu ugovora o lizingu, a dokaz je saobraćajna dozvola, odnosno ugovor o lizingu - objasnili su za Telegraf.rs iz Gradske uprave grada Beograda.

Ako se vozilo ne vodi na osobu sa invaliditetom, potrebno je dostaviti dodatnu dokumentaciju.

- Ukoliko je vlasnik vozila član uže porodice korisnika, pored saobraćajne dozvole ili ugovora o lizingu, potrebno je dostaviti, pod uslovom da se vozilo ne koristi u svrhu obavljanja delatnosti, ličnu kartu korisnika i člana uže porodice koji moraju biti na istoj adresi stanovanja, izvod iz matične knjige (rođenih/venčanih), izjava dva svedoka overena u sudu ili u opštini rešenje nadležnog centra za socijalni rad o stavljanju pod starateljstvo, odnosno smeštaja u hraniteljsku porodicu, saobraćajna dozvola sa registarskim oznakama Beograda - napominje naš sagovornik.

Foto: JKP Parking servis

Zahtevi se podnose u pisarnici Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Osobe koje prvi put traže pravo da parkiraju na označenim mestima, popunjavaju drugačiji obrazac u odnosu na one koji su već imali nalepnice.

- Korisnik koji podnosi zahtev prvi put, pored popunjenog obrasca i saglasnosti za obradu ličnih podataka, pored navedenih dokumenta koji su isti za sve, prilaže i dokumenta kojim dokazuje vrstu i stepen invaliditeta. Korisnik koji podnosi zahtev drugi put pored već nabrojanih dokumenata dostavlja još samo i kopiju rešenja ili broj pod kojim je Sekretarijat doneo rešenje prethodne godine - kažu za Telegraf.rs iz Gradske uprave grada Beograda.

Osobe koje imaju pravo na nalepnicu za parking mesto koje je obeleženo za osobe sa invaliditetom, rešenje dobijaju na godinu dana i ono važi do 31.12. tekuće godine.

VIDEO: Pogledajte koliko milimetara je potrebno da se uglavi auto na nemoguće mesto.

Daljinac

(Ivana Vlajković - i.vlajković@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan radojicic

    9. februar 2018 | 21:35

    Osoba sam sa potpunim gubitkom radne sposobnosti korisnik telesnog ostecenja ne zivim u bg cesto dolazim u bg automobilom iz unutrasnjosti receno nam je da nalepnica vazi na teritoriji srbije. Pozdrav

  • ljubica

    11. februar 2018 | 15:21

    roditelji, ne dajte se prevariti. starateljstvo nad detetom nije, ne moze i ne sme da bude papir koji oni traze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA