Na Savskom vencu počeo ciklus tribina na temu "Podizanje svesti o mentalnom zdravlju"

U organizaciji Opštine Savski venac i Klinike za psihijatriju KCS danas je u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku održano predavanje na temu "Nesanica i zloupotreba benzodiazepina" kao uvod u ciklus tribina "Podizanje svesti o mentalnom zdravlju", koje će se u narednom periodu organizovati na Savskom vencu

  • 0

Prisutne je pozdravila predsednica opštine Savski venac, Irena Vujović izrazivši zahvalnost zdravstvenim ustanovama i stručnom timu lekara koji učestvuje u realizaciji tribina na ovu temu za koju vlada veliko interesovanje, a o kojoj se malo govori.

- Opština Savski venac vodi odgovornu zdravstvenu politiku i svakodnevno se trudi da podiže svest svojih građana o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja. U prilog tome govori i činjenica da je u prethodnih godinu i po dana na inicijativu Opštine organizovano na desetine akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane u DZ „Savski venac“ i Zavodu za zaštitu radnika „Železnice Srbije“. Za sveukupno zdravlje pojedinca, osim fizičkog, podjednako je važno i očuvanje mentalnog zdravlja - istakla je Vujovićeva dodajući da je ideja o organizaciji tribina i edukacije na ovu temu potekla od građana.

Foto: Promo

Veliki broj zainteresovanih građana kao i lekara, psihologa, pedagoga, defektologa, socijalnih radnika i drugih profesionalaca koji rade u zdravstvenoj zaštiti, a često se susreću sa dugogodišnjom (zlo)upotrebom benzodiazepina (diazepam, bromazepam i drugi), kao i sa žalbama u vezi sa spavanjem, prisustvovao je predavanju koje su održale ass. dr Slobodanka Pejović Nikolić i prim. dr Dubravka Britvić, specijalisti psihijatrije.

U narednom periodu biće održana još tri, za stručna lica akreditovana i besplatna predavanja, "Rane intervencije u psihozama", "Genetički sindromi i neurorazvojni poremećaji", i "Značajni aspekti terapije depresivnih i anksioznih poremećaja".

Tribine će se održavati jednom mesečno, a teme su od značaja za mentalno zdravlje u svim životnim fazama s akcentom na blažim mentalnim poremećajima visoke učestalosti kao što su nesanica, anksioznost i depresija. Biće reči i o složenim stanjima, poput psihoza iz spektra šizofrenije i autizma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA