ITHS okupio najjače matematičare na okružnom takmičenju: Održan i stručni skup Kreativnost u nastavi (FOTO) (VIDEO)

U pauzi dok su učenici radili zadatke održan je i stručni skup pod nazivom Kreativnost u nastavi matematike

  • 1

Srednja škola informacionih tehnologija organizovala je okružno takmičenje grada Beograda za učenike srednjih škola. Najbolji matematičari grada danas su odmerili snage.

Obrazovanje kao ključ uspeha: Saznajte sve o najsavremenijoj nastavi u zemlji (VIDEO)

Bojan Ristić, direktor ITHS-a/Foto:Telegraf

- Ove godine smo u prilici da organizujemo gradsko takmičenje, a najjači matematičari imali su priliku da vide kako radimo i funkcionišemo, a siguran sam da će neki od njih poželeti da sutra budu i naši studenti - rekao je Bojan Ristić, direktor ITHS-a.

Pored toga što je u ITHS školi danas održano okružno takmičenje u matematici, učenici škole su se pohvalili i dobrom saradnjom sa društvom matematičara Srbije te su podružnici Beograd izradili sajt http://dmsbg.mycpanel.rs/.

Predavači u ITHS-u/Foto: Milena Đorđević

- Ovo je prvi put da organizujemo ovakvo takmičenje, čast nam je tim više što ove godine Društvo matematičara Srbije obeležava 70 godina - rekla je Ivana Dražić profesor matematike i programiranja.

U pauzi dok su učenici radili zadatke održan je i stručni skup pod nazivom Kreativnost u nastavi matematike, gde su se učesnici osvrnuli na kreativna rešenja nekih problema.

Aleksandra Rosić, predavač na ITHS-u/Foto: Milena Đorđević

- Mi kod naših studenata i učenika podstičemo kreativnost, a pokazalo se da to radimo vrlo uspešno. Matematika je oduvek bila kreativna, samo su nas učili na pogrešan način. Matematika je jedna vrsta misaone umetnosti - rekla je Aleksandra Rosić, predavač na ITHS-u.

Foto: Milena Đorđević

Pogledajte video sa okružnog takmičenja u ITHS-u:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruanda

    24. februar 2018 | 17:30

    Bravo nesto lepo da procitam ulazite u ove mlade ljude drzavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA