Nova oprema za fiskulturnu salu OŠ "Vojvoda Mišić" i bicikli za 30 đaka

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovali su danas javnom času fizičkog u OŠ "Vojvoda Mišić"

  • 1

Tom prilikom školi je donirana oprema za fiskulturnu salu - novi golovi sa mrežama, košarkaške table sa obručima, mreža za odbojku, 40 lopti za četiri sporta koje je donirao Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, a 30 najboljih učenika ove škole dobili su na poklon bicikle koje je obezbedio Biciklistički savez Srbije.

Irena Vujović je istakla da Opština Savski venac kroz projekat „Pronađi snagu i pokreni se“ radi na podizanju svesti o važnosti sporta i rekreacije. Kako bismo decu podstakli na sport i fizičku aktivnost organizujemo i različite besplatne programe - rekla je Vujović i dodala da će zahvaljujući ovoj donaciji deca moći da se rekreiraju, ali i da će se promovisati školski sport.

Foto: Promo

Ističući da je jedan od prioriteta Opštine ulaganje u obrazovne ustanove, ona je podsetila da je tokom prošle godine uloženo preko 10 miliona dinara u uređenje osnovnih škola na Savskom vencu.

- Obnovili smo toalete u svim osnovnim školama i započeli akciju uređenja fiskulturnih sala. Prošle godine je rekonstruisanu salu dobila OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“ - rekla je Vujović i dodala da je u toku rekonstrukcija fiskulturnih sala u još dve osnovne škole „Isidora Sekulić“ i „Stefan Nemanja“, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji toaleta u vrtićima „Grofica Olga“ i „Duga“.

Foto: Promo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je naveo da je za poslednje četiri godine za 45 hiljada povećan broj dece u sistemu školskog sporta i dodao da kako bi se nastavilo sa povećanjem broja dece u tom sistemu, neophodno je da sva deca imaju najbolje uslove. Prema njegovim rečima, zbog toga se nastavlja akcija u okviru koje će u toku 2018. godine, 15 odsto svih fiskulturnih sala na celokupnoj teritoriji Srbije, dobiti adekvatne rekvizite i sportsku opremu.

- Želimo da kroz donaciju sportske opreme i rekvizita poboljšamo uslove za bavljenje sportom, poboljšamo uslove za održavanje časova fizičke kulture, motivišemo nastavnike i profesore da se na kvalitetniji način bave decom, da motivišu decu da uđu u sistem sporta, sistem rekreacije i da samim tim širimo našu bazu za potencijalni vrhunski sport - rekao je Udovičić.

Foto: Promo

Događaju su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, državni sekretari Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Beograda Ivan Stević i generalni sekretar Saveza za školski sport Uroš Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA