Incident u autobusu na liniji 33: Putnica napala kontrolore, izgrebala ih, a onda pobegla

Incident se dogodio na liniji 33

  • 10

Kontrolori kompanije Bus plus D. B. i L. M. napadnuti su u petak oko 6.15 sati na stajalištu "27. mart". Incident se dogodio na liniji 33, kada je nepoznata putnica stara oko 45 godina bez ispravne karte nasrnula na kontrolore, nanevši im ogrebotine i povrede ekstremiteta, posle čega je pobegla. Posle napada, na poziv kontrolora intervenisali su Hitna pomoć i policija, piše Politika.

Kako je Afroamerikanac usred Beograda najbrutalnije "oduvao" GSP kontrolora (VIDEO)

– Napravljen je zapisnik i uzete su izjave od svedoka. Povređeni kontrolori prevezeni su u Urgentni centar, gde su pregledani, a lekar specijalista izdao je izveštaj o tome.

Foto: Facebook/Владимир Вујко‎/Studenti Beogradskog univerziteta

Utvrđeno je da je kontrolorka prilikom pada zadobila povrede desnog kolena i desnog kuka, dok su njenom kolegi nanete lakše povrede – navode u Bus plusu. Iz ove kompanije upozoravaju da je ovo je 11. napad od početka godine, što je polovina od ukupnog broja slučajeva fizičkog nasilja nad kontrolorima u 2017. godini, kada je evidentiran 21 incident.

Zbog učestalih napada bićemo prinuđeni da od nadležnih organa zatražimo da se regulišu ovlašćenja kontrolora u okviru postojećih zakonskih rešenja i tako im omogućimo da dobiju adekvatan status kako bi neometano obavljali kontrolu u javnom prevozu. Ovom prilikom apelujemo na sugrađane i molimo da razumeju da kontrolori samo rade svoj posao. Ponovo podsećamo da je veoma važno da plaćaju prevoz, jer se u tom slučaju ovakvi incidenti ne bi ni događali – poručuju iz Bus plusa.

MANJE NAPADA, ALI POSLEDICE JEDNAKO OZBILJNE

Foto: Milena Đorđević

Fizičkih nasrtaja na kontrolore i pretprošle godine, kao i 2017, bilo je dvadesetak. U odnosu na 2013. i 2014. godinu to je upola manje napada, a u odnosu na 2015. trostruko manje. Nasrtaja jeste manje, ali njihove posledice su jednako ozbiljne kao i ranije. Zbog ozbiljnosti povreda prethodnih godina pojedini kontrolori su duže vreme bili sprečeni da rade.

Kada putnici povrede zaposlene u javnom prevozu oni su osigurani, imaju pravo na odštetu. Ako su ti napadi vrlo teški i kontrolori i vozači dobijaju stopostotnu naknadu u toku bolovanja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • val

    17. mart 2018 | 00:44

    Smanjite cene karti na 20 dinara koliko I treba da kostaju ovo je previse

  • Miki

    17. mart 2018 | 09:01

    Omogucite vi prvo uslove da gradjani mogu da zive normalno od svojih plata a ne da rade za bedu i minimalac,plus poslodavac u vecini slucajeva ne daje dodatno novac za prevoz. Sram vas bilo. Zar je najveci problem u drzavi sto se ljudi svercuju. I ne treba da placaju prevoz.

  • svetlana

    18. mart 2018 | 08:54

    Moje dete je bolo u prevozu tog jutra. ne moze da se povrati od bahatog, osionog i fizickog obracuna jedne starije kontrolorke koja je potencirala kako joj samo krst kosta 500 e jer je zena u samoodbrani mahinalno primakla ruku da se ogbrani i od drugog kontrolora. Zma se kako kontrolori treba da se ponasaju prema putniku koji nema kartu. Ovo dvoje kontrolora za fizicko obracunavanje sa putnicom zasluzuju otkaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA