U beogradskom vrtiću grejanje nije radilo dva dana: Stavili su oko 60 dece u jednu sobu kako bi se zagrejali!

Danas i juče su temperature napolju u minusu a grejanje ne radi

  • 9

U vrtiću Oblačak na Zvezdari prema informaciji zabrinute majke koja se javila redakciji Telegrafa.rs, grejanje ne radi dva dana dok je temperatura napolju u minusu. Prema njenoj izjavi, u jednoj sobi bilo je čak 60 dece jer su deca izmeštena u prostorije u kojima je toplije što povećava mogućnost razboljevanja u vreme kad vladaju virusi i bakterije.

Panik tasteri u svim beogradskim vrtićima do kraja 2018. i tu nije kraj novinama!

Na osnovu ove informacije kontaktirali smo predškolsku ustanovu "Zvezdara".

- U Oblačku je jutros stalo grejanje i to je prvi put da imamo takav problem u ovom vrtiću koji je otvoren pre sedam, osam godina. Klime su odmah puštene kako bi se vrtić zagrejao, a deca su bila u prijemnoj sobi što je inače praksa u svim vrtićima, dok se većina ne okupi. Danas su samo malo duže ostali, dok se nije otklonio kvar koji je saniran za otprilike dva sata - objasnili su za Telegraf.rs iz predškolske ustanove Zvezdara.

Temperatura u vrtiću je ubrzo porasla.

- Posle dva sata u vrtiću je bilo 23 stepena. Ujutru je bilo malo hladnije jer mora da se proluftira vrtić, pa su se roditelji verovatno zbog toga zabrinuli - napomenuli su iz ove ustanove.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi Zvezdara su izašli na teren.

- Mi smo odmah poslali nekog da ode i vidi u čemu je problem. U pitanju je centralno grejanje na pelat, a najverovatnije je elektronika zakazala. Najbitnije je da je kvar otklonjen i da deca nisu u hladnom - zaključili su razgovor za Telegraf.rs iz predškolske ustanove Zvezdara.

INFORMACIJA RODITELJA

- Ja sam juče došla po dete posle posla i u vrtiću je bilo ledeno. Klime su radile samo u nekim sobama. Grejanje je danas popravljeno oko 10 časova a postoje deca koja u vrtiću budu već u šest ujutru tako da su satima bila u prostoriji u kojoj temperatura nije bila adekvatna - rekla je majka deteta koje ide u vrtić Oblačak.

VIDEO: Evo kako da deca nauče azbuku

Daljinac

(I.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. mart 2018 | 22:11

    Ajde nebudimo kmezavi,a sta bilo da nam je zivot frizider kao nekima koji su odrasli u zimi od pelena pa sve do starosti ajde bre pa niko i tu decu nebi prepustio nemilosti ili nesto lose uradio,postoje neke stvari i naidealnijeg funkcionisanja moze jednostavno doci do nekog kvara

  • Ana

    21. mart 2018 | 23:19

    Smak sveta. U Svedskoj idu na debelom minusu na izlet, nose i peku sebi dorucak u sumi na vatri iz bureta i piju caj i svi dodju garavi i crveni u licu i sretni.

  • Mama iz vrtića oblačak

    22. mart 2018 | 18:52

    Grejanje se pokvarilo u ponedeljak ali su ga popravili brzo. Pa se opet pokvarilo u utorak popodne, ali su odlučili da ga ne popravljaju pa smo u sredu ušli ujutru u ledaru!!! I ko zna da li bi ga i taj dan popravili, pošto im je bio plan da decu skupe u dve sobe i greju ih na klime, da se nismo žalili. Sramotno je. Nije to vrtić kriv nego uprava na Zvezdari i u gradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA