Hteo preko reda na pregled, a kad mu to nije uspelo pretio da će baciti bombu: Policija traga za muškarcem koji je napravio haos u Domu zdravlja u Barajevu

Prvo se verbalno sukobio s medicinskim osobljem, a potom počeo da preti

  • 6

Beogradska policija intenzivno traga za muškarcem koji je u nedelju u Domu zdravlja "Dr Milorad Vlajković" u Barajevu napravio paniku među pacijentima i medicinskim osobljem kada je, posle verbalnog sukoba sa sestrama i doktorkom, zapretio da će baciti bombu i pobiti sve zaposlene i prisutne u toj ustanovi.

NAPALI MEDICINSKU SESTRU I DOKTORKU: Članovi porodice zaključali ulazna vrata i pretili pištoljem!

U MUP Srbije je za "Novosti" potvrđena informacija da je došlo do nemilog incidenta u DZ u barajevskoj Svetosavskoj ulici.

- Iz Doma zdravlja pozvali su policiju, jer se jedan od pacijenata, koji je hteo da uđe na pregled preko reda, iznervirao, pa se najpre verbalno sukobio s medicinskim osobljem, a potom počeo da preti - kažu u policiji:

- Doktorki je rekao da će baciti bombu i sve koji su u Domu zdravlja pobiti, a onda je, kad je stigla policija, pobegao. Intenzivno tragamo za njim.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Dr Velibor Novićević, direktor barajevske zdravstvene ustanove, ispričao je da se incident dogodio oko 11 časova.

- Bilo je to u vreme besplatnih preventivnih pregleda, koji se već duže organizuju širom Srbije, pa i u Barajevu. Pacijent, čije ime još ne znamo, došao je u Dom zdravlja i, iako je čekaonica bila puna pacijenata, pokušao da uđe na pregled preko reda. Kako mu to nije pošlo za rukom, najpre se obrušio na medicinsku sestru, a onda je verbalno napao i doktorku koja radi na radiologiji. Na kraju, zapretio je da će pobiti osoblje i pacijente u Domu zdravlja, na koji će, kako je rekao, baciti bombu. Iako mu je rečeno da će biti pozvana policija, nastavio je da preti, rekavši da se nikoga ne boji, te da će i na sve da baci bombu - kaže Novićević. 

Prema rečima direktora, koji je pozvao u pomoć policiju, pacijent je posle incidenta otišao u nepoznatom pravcu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    25. mart 2018 | 22:28

    Sve dok ne dobijemo status sluzbenog lica mi zdrastveni radnici smo meta bahatih,drskih i ne vaspitanih ljudi.Nase stanovnistvo je sve bolesnije ,taj broj sve je veci a mi nismo tehnicki u mogucnosti da svima pruzimo uslugu.U zdrastvu je sve manje kadra,zabranjen je prijem mladih id strane ministarstva,rastrgo smo se a pacijenti su ne zadovoljni -ne mogu da zakazu preglede,kod nekih specijalista cak i mesecina ALI LJUDI NISMO MI KRIVI ,mi radimo i svaki dan trpimo bes pacijenata.Danas su ekipe ostavile svoje porodice ,prezivele napad i nista nije postignuto ostalo je grooo nepregledanih.HITNO,HITNO salji te na specijalizacije -pedijatrija,ginekologija,anestezija,radiologija,oftamologija,tu su guzve najvece.Problem resavajte a neunistavajte nas koji vredno radimo.

  • Altana

    25. mart 2018 | 22:23

    Ovo je zaista postalo neizdrzivo. Svaki dan neko napada med osoblje. Dr radiolog je jedna tiha i mirna zena ali red mora da se postuje. Bezbroj puta je nama pacijentima izlazila u susret, a direktor je jedan od najcenjenijih lekara u Barajevu.

  • Bane

    25. mart 2018 | 22:47

    Ne mislim da je to bas sve tako.Jos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA