Siniša Mali: Deca su temelj našeg društva

Predsednik Organizacije "Deca Palilule" Branislav Jović istakao je da sve rade iz velike ljubavi prema deci jer su ona naše najveće bogatstvo i ona su to i te kako zaslužila

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali učestvovao je danas u manifestaciji "Dečje vaskršnje čarolije" u Konaku kneginje Ljubice koja se u organizaciji "Deca Palilule" održava jubilarni, dvadeseti put.

Siniša Mali: Počela izgradnja druge fabrike "Meita" u Obrenovcu (FOTO)

On je, družeći se sa decom koja su u dvorištu konaka ukrašavala vaskršnja jaja, istakao da je sve to vreme Beograd pokrovitelj ove manifestacije, podsećajući da je 1999. godine, kada je održana prvi put, naš grad bombardovan.

Svih ovih godina prošli smo kroz iskušenja, ali su danas vaš osmeh i vaša nasmejana lica potvrda da smo na pravom putu da od Beograda napravimo lepše i bolje mesto za život. Posebno mi je drago što ove godine imamo i decu sa Kosova i Metohije, iz Niša, Banjaluke, Jagodine. Želim vam što više osmeha, da se družite, postanete prijatelji, da sa puno optimizma radite i učite, a na nama je obaveza da se trudimo da vam obezbedimo da sve svoje snove ostvarite ovde u Beogradu i Srbiji. Vaskrsenje Isusa Hrista je temelj hrišćanstva, a vi ste draga deco temelj našeg društva i našeg grada – rekao je Mali, koji je zahvalio organizatoru ove tradicionalne manifestacije na istrajnosti.

Foto: beoinfo.rs

Predsednik Organizacije "Deca Palilule" Branislav Jović istakao je da sve rade iz velike ljubavi prema deci jer su ona naše najveće bogatstvo i ona su to i te kako zaslužila.

Najvrednije što ima svaka zemlja i svaki narod su njena deca, a deca u Srbiji su to mnogo puta dokazala i zato nam je drago da makar malo doprinesemo njihovom radovanju Vaskrsu. Ova lepa tradicija traje dvadeset godina, generacije dece se smenjuju, a "Dečje vaskršnje čarolije" ostaju – rekao je Jović, koji je gradonačelniku simbolično predao zahvalnicu namanjenu Gradu Beogradu kao jednom od osnivača.

Foto: beoinfo.rs

Oslikana jaja i likovni radovi na temu Vaskrsa biće ocenjeni, a najbolji će dobiti nagrade i biće izloženi u galeriji RTS-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kimi

    4. april 2018 | 16:38

    Deca su temelj a moja na Miljakovcu 3 nemaju trotoar kad idu u školu a kamo li igralište, koš a da ne pričamo o drugim stvarima ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA