25. Dečji maraton danas u Beogradu: Mališani će trčati na jednom divnom mestu

U kvalifikacijama za trku učestvovalo je oko 15.000 mališana iz beogradskih predškolskih ustanova, a kako kažu iz organizacije, ovogodišnji Dečiji maraton biće poseban, jer će kroz cilj protrčati 400.000-ti mališan od početka održavanja maratona

  • 0

Jubilarni 25. Dečji maraton biće održan danas u beogradskom zoološkom vrtu, a u trci će učestvovati 150 mališana koji su se nakon kvalifikacija pokazali kao najbrži.

Čovek koji preživeo teroristički napad na Igrama u Minhenu i tri puta izbegao smrt dolazi na Beogradski maraton

Dečiji marton startuje u 10.50 sati polaganjem "svečanog obećanja", dok će pobednici kvalifikacionih trka trčati u finalnoj trci koja počinje u 12.30 sati.

Za sve učesnike i navijače ulaz u Beo zoo vrt je do 12 sati besplatan, a trkači će se takmičiti na stazi oko slonare koja je dugačka 230 metara.

U kvalifikacijama za trku učestvovalo je oko 15.000 mališana iz beogradskih predškolskih ustanova, a kako kažu iz organizacije, ovogodišnji Dečiji maraton biće poseban, jer će kroz cilj protrčati 400.000-ti mališan od početka održavanja maratona.

Dečiji maraton/Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Cilj manifestacije je rana identifikacija talenata u sportu, animacija dece uzrasta od pet i šest godina za bavljenje sportom i podsticaj za njihovo dalje bavljenje sportom ili rekreacijom kao zdravim stilom života.

Povodom ovogodišnjeg jubilarnog 25. Dečijeg maratona, u posetu Beogradskom maratonu i Beogradu dolaze predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao i podpredsednica tog udruženja Marta Morales, zadužena za razvoj trkačkog pokreta i rekreacije u mladim uzrasnim kategorijama.

Dečiji maraton je prethodnica 31. Beogradskog maratona na kojem će 21. aprila učestvovati stariji Beograđani i gosti iz Srbije i sveta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA