Vesić obišao decu iz Doma "Dragutin Filipović Jusa": Mališani dobili poklone (FOTO)

Vesić je podsetio da se Svetski dan knjige u svetu, kao i kod nas, obeležava 23. aprila na dan smrti dva velika evropska pisca - Migela de Servantesa i Viljema Šekspira

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić je danas povodom Svetskog dana knjige obišao Dom "Dragutin Filipović Jusa" i mališanima koji tu borave doneo knjige. Reč je o Domu koji se nalazi u sklopu Centra za zaštitu odojčadi dece i omladine u Beogradu, a osim knjiga deca su na poklon dobila i slikovnice, bojanke, slagalice i bojice.

Ko čita najduže i troši najviše na knjige, a gde su Srbi na takvoj listi?

Vesić je podsetio da se Svetski dan knjige u svetu, kao i kod nas, obeležava 23. aprila na dan smrti dva velika evropska pisca - Migela de Servantesa i Viljema Šekspira.

Vesić sa decom iz Doma/Foto: Promo

- Zato je danas bila prilika da knjige poklonimo deci kojoj je to najpotrebnije, a to su deca koja se nalaze u Domu "Dragutin Filipović Jusa" na Vračaru - rekao je Vesić i dodao da je ta ustanova renovirana zahvaljujući turskoj agenciji "TIKA" koja je za to uložila novac. Gradski menadžer je rekao da je knjige donirao Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Grada Beograd.

- Danas sam došao ovde da ovoj deci poklonim knjige, da malo čitamo i da im na taj način ulepšamo detinjstvo, ali i da pokažemo da društvo odgovorno brine o njima - naglasio je Vesić.

Goran Vesić/Foto: Promo

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da u Domu "Dragutin Filipović Jusa" borave deca bez roditeljskog staranja o kojima zaposleni u toj ustanovi veoma dobro brinu.

- Bilo šta da im treba, Gradska opština Vračar im je na usluzi - dodao je Nedeljković.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila gradskom menadžeru na svoj pomoći i podršci koju daje ustanovama socijalne zaštite u Beogradu.

Kako je dodala, u budžetu za 2018. opredeljeno je dovoljno sredstava da se pomogne i zbrine svako dete u Beogradu kome je pomoć potrebna.

Goran Vesić/Foto: Promo

Tanja Karadžin iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva je rekla da je to najstarija i najbrojnija izdavačka kuća na Balkanu, koja uvek izlazi u susret ovakvim akcijama i dodala da će tako biti i ubuduće.

Kapacitet Doma "Dragutin Filipović Jusa" je 30 mesta i u njemu borave deca uzrasta od tri do sedam godina.

Ispunjava najveći broj dnevnih porodičnih funkcija za decu tog uzrasta: nega, stimulacija razvoja, sticanje navika, igre, uključivanje u predškolske ustanove, priprema za školu.

U sklopu te ustanove nalazi se prihvatna stanica, kapaciteta 12 mesta za decu uzrasta tri do sedam godina koja pruža hitno zbrinjavanje i brigu akutno zanemarene i zlostavljane dece.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA