≫ 

Drvoseči sa Košutnjaka preti do tri godine zatvora, u toku je potraga za njim: Tužilaštvo pokrenulo krivični postupak (VIDEO)

Ko seče drvo u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku ili u drugoj šumi sa posebnom namenom, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine, propisuje krivični zakon

  • 23

Povodom nedozvoljene seče drveta u Košutnjaku 30. aprila, Drugo osnovno tužilaštvo pokrenulo je po službenoj dužnosti predistražni postupak za krivično delo "pustošenje šuma", za koje je zaprećena zatvorska kazna do tri godine.

Izletnici, je l' moralo ovako? Po celom Košutnjaku rasuto preko 200 kubika smeća (FOTO SA LICA MESTA)

Tužilaštvo je tim povodom policiji poslalo zahtev da utvrdi identitet učinioca krivičnog dela, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Milica Ljubičić. Reč je o nedozvoljenoj seči drveta u parku Košutnjak.

Krivični zakonik Srbije je propisao da "ko protivno propisima ili naredbama nadležnih organa vrši seču ili krčenje šume, ili ko oštećuje stabla ili na drugi način pustoši šume ili obori jedno ili više stabala u parku, drvoredu ili na drugom mestu gde seča nije dozvoljena, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Ko seče drvo u zaštićenoj šumi, nacionalnom parku ili u drugoj šumi sa posebnom namenom, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine, propisuje krivični zakon.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sallee

    4. maj 2018 | 17:33

    Zasto robija nema tu koristi za drustvo samo steta. Tri godine drustvrnog korisnog rada od 06.do 14.ciscenje parkova skupljanje djubreta po putevima ima tu jos dosta posla koje ove stetocine mogu da obavljaju..

  • Dr. za rock and roll

    4. maj 2018 | 21:47

    Ne mora zatvor mlad je ali bar pola godine za kaznu da cisti gradske wc-e sadi drva i cepa drva penzionerima. Pubertet je ludost zato kazna ne moze biti3 god zatvora ali moze da cisti i sluzi stare i nemocne pola godine.

  • Vosa

    4. maj 2018 | 17:43

    Dok bude ‘pretilo’ kabadahije ce vladati Srbijom. Kad bude osudjen i poslat na robiju, nesto ce se promeniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA