≫ 

Sezonci, Beograd vas čeka: Radeći ove poslove preko leta, zarada i do 90.000 dinara!

Veliki broj ugostiteljskih objekata u ovom periodu proširuje obim posla, otvara bašte, ali se i suočava sa odlivom zaposlenih koji u toku sezone odlaze na atraktivnije turističke destinaciije, kako bi bolje zaradili

  • 0

Letnja sezona sve je bliže i beogradski ugostitelji uveliko tragaju za sezonskim radnicima, a dosadašnja iskustva pokazuju da će najviše profitirati studenti.

Kao i svake godine najviše se traže konobari, pomoćno osoblje u kuhinjama i sobarice, pa eto idealne prilike za sve mlade koji žele da za kratko vreme zarade novac za odmor, školarinu ili džeparac.

>>> Ponuda za posao u Srbiji: Sedite u automobilu 12 sati za platu od 35.000 dinara, ali to niko neće da radi

Za ugostiteljske poslove plaća se između 160 i 200 dinara po satu - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Veliki broj ugostiteljskih objekata u ovom periodu proširuje obim posla, otvara bašte, ali se i suočava sa odlivom zaposlenih koji u toku sezone odlaze na atraktivnije turističke destinaciije, kako bi bolje zaradili. Tu se stvara prilika za sve omladince u prestonici koji ostaju preko leta u gradu.

Kako ističu omladinske zadruge, ove godine će biti veća ponuda poslova nego prethodnih, a što se tiče zarada, u zavisnosti od pozicije, za ugostiteljske poslove plaća se između 160 i 200 dinara.

Ipak, da se ne razočaraju oni koji se ne pronalaze u ugostiteljskim poslovima, preko leta mogu da zarade i ako se odluče za poslove čišćenja, dostave, obezbeđenja ili rada u kol-centrima.

U koll-centru može da se zaradi do 90.000 dinara - Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Za poslove čišćenja zarađuje se između 150 i 300 dinara po satu, za dostavu 160, na poslovima obezbeđenja između 150 i 200 dinara, a za rad u kol-centriima zarada se kreće između 30 i 90 hiljada dinara.

Momci koji su navikli da preko leta zarađuju radeći fizičke poslove, mogu da računaju na 300 do 500 dnara po satu.

Kao i prethodnih godina, biće poslova i za berače voća u okolini Beograda, kojima poslodavci obezbeđuju prevoz i hranu, a sat se plaća oko 200 dinara.

VIDEO: Žene koje najviše zarađuju

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA