Raspisan tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice: Radovi procenjeni na milijardu dinara (FOTO)

U zoni zgrade "Kapetanije" uz saobraćajnicu predviđena je niša za putničke autobuse kojima će se prevoziti putnici sa turističkih brodova od pristaništa ka centru grada

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i Savskog keja, na delu od Brankovog mosta do Pariske ulice.

Procenjena vrednost radova je milijardu dinara, a građevinske firme mogu da dostave svoje ponude do 7. juna, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

- U Karađorđevoj ulici predviđena je izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, a uređenje Savskog keja na površini od preko jednog hektara obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu - precizirao je Vesić.

Tender za rekonstrukciju Karađorđeve biće raspisan 7. maja: Prvi put će se u Beogradu raditi 24 časa (FOTO)

Gradski menadžer je dodao i da će tramvajske šine posle Brankovog mosta biti pomerene ka Savi, čime se dobija više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte, a vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice kao i do sada.

- Trasu tramvaja će koristiti i vozila za javni prevoz putnika, kako bi se racionalno iskoristile sve saobraćajne površine radi ubrzanja protoka saobraćaja, uz ostvarivanje maksimalne bezbednosti svih učesnika - naglasio je Vesić.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice Foto: Promo

U zoni zgrade "Kapetanije" uz saobraćajnicu predviđena je niša za putničke autobuse kojima će se prevoziti putnici sa turističkih brodova od pristaništa ka centru grada.

- Rekonstrukcija Savskog keja, od Brankovog mosta do kraja Beton hale, obuhvata uređenje zelenih parkovskih površina, pešačkih staza, izgradnju dečjeg igrališta i biciklističke staze. Na keju, na više od 10 ari biće formiran travnjak, posađeno oko 40 novih stabala i nekoliko stotina sadnica ukrasnog žbunja i bilja - naglasio je Vesić.

Za potrebe navodnjavanja i odvođenja otpadnih voda biće postavljeno više od dve hiljade metara infrastrukturnih vodova, dodaje se u saopštenju.

VIDEO: Intervju Goran Vesić

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    8. maj 2018 | 09:04

    A sta to turisti mogu da vide?Slavija - Kalenegdan,i - nazad.Uporno institiranje ,da Breograd bude turisyicka destinacija,je - besmisleno.U Beograd dolaze ,da se napiju,najedu i izivljavaju,nasom - bedom.)...

  • Ja

    7. maj 2018 | 19:17

    Sto ne naprave neki park kod Pancevackog mosta,ima mesta kolko hocete,a ne da stoji ono silno smece tamo.

  • DARKO 100%

    7. maj 2018 | 19:37

    To bi bilo lepo da se sredi ta ulica i pristaniste sve komplet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA