Beograd će biti zeleniji i življi: Objavljen tender za preuređenje Trga Republike (FOTO)

Po najavi gradskog menadžera Gorana Vesića, postojeće zelenilo će na Trgu Republike delom ostati, a biće posađena i nova stabla

  • 4

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je danas tender za preuređenje Trga Republike.

Vesić najavio proširenje Jevrejskog groblja: Beogradski Jevreji su deo naše istorije

Prostor između Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, palate "Reunion", Doma štampe, Kolarčeve i Makedonske ulice, do Platoa Zorana Đinđića (kod "Staklenca") biće uređen na osnovu prvonagrađenog rada na konkursu sprovedenom tokom 2015. godine.

Na Trgu Republike su planirane četiri saobraćajne trake, Foto: Beoinfo

Površina obuhvaćena projektom je oko hektar i po, od čega je dve trećine namenjeno pešačkim kretanjima, saopštila je danas Gradska uprava.

Na Trgu Republike su planirane četiri saobraćajne trake, popločane kamenim kockama, a radi uklapanja kolovoza biće rekonstruisani delovi Francuske, Kolarčeve i Makedonske ulice.

Biće napravljeno 350 kvadratnih metara novog travnjaka, Foto: Beoinfo

Tokom uređenja biće zamenjeno i rekonstruisano oko 250 metara vodovodnih i kanalizacionih cevi, elektro i telekomunikaciona mreža.

Po najavi gradskog menadžera Gorana Vesića, postojeće zelenilo će na Trgu Republike delom ostati, a posadiće se 20 novih stabala drveća, visine pet metara i biće napravljeno 350 kvadratnih metara novog travnjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    11. maj 2018 | 17:39

    Ne cini Beograd samo Trg Republike i Knez Mihajlova. Sredujte i druge delove a ne samo centar

  • cajka

    12. maj 2018 | 09:01

    Ako ga srede kao Cvetni trg konkurisace za najruzniji grad.

  • maja

    11. maj 2018 | 23:01

    Ovo rešenje je skandalozno, kao prvo uopšte nema više zelenila, izgleda kao groblje. Inače, stabla ispred Narodnog muzeja treba poseći jer zaklanjaju fasadu ovog lepog objekta, sa sruge strane to zelenilo i drveće se može kompezovati na drugom mestu na trgu, ali nikako u ovoj kopoziciji koja izgleda kao plantaža - stabla u dva reda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA