Drama u Višegradskoj: Rukometni reprezentativac Srbije razlupao porodilište jer mu se verenica porodila pre vremena

Sportista je krivio lekare i napravio haos

  • 16

Prava drama odigrala se preksinoć u porodilištu u Višegradskoj kada je verenica proslavljenog rukometnog reprezentativca zbog komplikacija rodila bebu u šestom mesecu trudnoće, tešku svega 600 grama. Izbezumljen rukometaš, upao je u porodilište gde je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio lekare, a potom čak ušao u deo gde se žene porađaju i gde je civilima pristup zabranjen.

Srbijom hara nova droga, 100 puta jača od morfijuma: Od samo jedne tablete otiče mozak i otkazuju organi!

U petak je verenica našeg sportiste iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje prethodi pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Beba je rođena sa samo 600 grama Foto: Pixabay

Drama je krenula u nedelju uveče, pola sata pre ponoći. Dežurne doktorke pregledale su verenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen verenik je stigao u bolnicu i, prema priči lekara koji su bili u smeni te noći, s vrata počeo da pravi haos, saznaje "Blic".

- Pokušao je da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu - priča dr Aleksandra Matejević Rajić, koja je te noći bila dežurni ginekolog u porodilištu.

Pravio je dramu u porodilištu Foto-ilustracija: pixabay.com

Uputio se pravo na odeljenje, gde mu je ležala verenica, ali je tu nije našao.

- Urlao je i šutirao vrata, budio žene koje su spavale. Valjda mu je neko rekao da mu verenica nije tu, pa je otišao na treći sprat ka odeljenju gde se žene porađaju. Ušao je u prostorije u koje civili ne smeju da budu. Čim je kročio na odeljenje počeo je da se dere na nas. Urlao je da smo mu ubili dete, nazivajući nas pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu - kroz suze i još uvek u šoku priseća se dr Matejević Rajić.

LEKARKA SE BRANILA ŠIPKOM

Doktorka dodaje da izbezumljenog rukometaša niko nije mogao da zasutavi.

Uznemiravao je žene koje su bile na porođajnim stolovima Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

- Na kraju su ga samo jedna staklena vrata delila od žene koja se u tom trenutku porađala i koja se jako uznemirila zbog njegove vike i urlanja. To je veliki i krupan čoveku, a u nedelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na koleginicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba da izađe odatle, da nas ostavi na miru, ali više se ni ne sećam šta sam mu sve pričala. Na kraju su ga te dve devojke, koje su bile sa njim, smirile i odvukle napolje - kaže dr Matejević Rajić.

Dok se u porodilištu odvijala prava drama, verenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su lekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktroka, pozvani i neonatolozi i pedijatri.

Pacijentkinje su bile vidno uznemirene Foto: Telegraf

Inače, pobačajem se smatra svaka trudnoća koja se, zbog komlikacija, završi do 24 nedelje trudnoće i u praksi je veoma retko da se beba u tom slučaju rodi živa.

DRAMA SE NASTAVILA ISPRED PORODILIŠTA

Ali, drama sa poznatim rukometašem nastaljena je i ispred porodilišta.

- Skupila se ispred ulaza u Višegradsku ubzo grupa ljudi, njih 10 do 15. Mi smo sve to gledali sa prozora i nikome nije bilo prijatno. Plašili smo se da ne nagrnu svi u zgradu i da nas povrede. U međuvremenu nas je trglo i zvono na interfonu. Videli smo da ispred stoje dva muškarca i dve žene. Radnik obezbeđenja im je tada rekao da može samo jedna osoba da uđe - priseća se doktroka.

U bolnicu je puštena njena sestra, koja je inače poznata pevačica i kojoj je sve objašnjeno. Nakon toga rukometaš i njegovi prijatelji su otišli.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    15. maj 2018 | 15:18

    Vidim da svi branite lekare dok ne dodjete u situaciju da hocete licencu da im uzmete!Moja komsinica se porodila prosle godine,4 dete,trudnoca vise nego idealna.Poradjalo ju je dete na praksi koje nije odreagovalo odmah,jer je "procena lekara" bitna.Unistili su joj dete,vec godinu dana je dete biljka jer ona nije odreagovala i porodila je prirodno iako je morala na carski jer se bebi umotala pupcana vrpca oko vrata!Pogresna procena lekara dovodi do unistavanja tudjih zivota!Ako je on lupao i lomio!I treba!!!Lekari su zasticeni kao beli medvedi jer se na kraju gleda njihova procena iako je ponekad na zalost pogresna!Da ne pricam kako postupaju sa ljudima koji su bolesni!Komplet sve lekare treba otpustiti!O ginekolozima tek imam svasta da kazem.Zdravstvo nam je odvratno,ne zanimaju ih zivoti ljudi iako im je to posao!BRAVO MAJSTORE,nadam se da ce sve biti dobro sa bebom.Ako ne-razlupaj ih sve!!!

  • S

    15. maj 2018 | 13:24

    Sta bi, Jesu li svi nasi sportisti bez imena?

  • micko

    15. maj 2018 | 13:10

    Ime i prezime!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA