Mali: Janković želi da izbriše istoriju Beograda

- Sada bi Janković i njegovi partneri da izbrišu istoriju dugu 615 godina - ukazao je Mali i poručio da dok je SNS na vlasti "ovakvi suludi predlozi neće prolaziti".

  • 38

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je ocenio da je predlog Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića još jednom pokazao kako bi opozicija vodila pogubnu politiku kada bi bila na vlasti.

- Ovog puta su pokazali da su spremni da ukinu gradsku slavu Spasovdan, ali i da zabrane litiju Srpske pravoslavne crkve - naveo je gradonačelnik i podsetio da je Spasovdan slava Beograda od 1403. godine kada je despot Stefan Lazarevic Beograd proglasio srpskom prestonicom.

- Sada bi Janković i njegovi partneri da izbrišu istoriju dugu 615 godina - ukazao je Mali i poručio da dok je SNS na vlasti "ovakvi suludi predlozi neće prolaziti".

Foto: Vladimir Milovanović

Janković, Ðilas i njihovi partneri poništavaju ono što su Beograđani vekovima stvarali, i još jednom pokazuju da im ništa nije sveto, zaključio je Mali.

Pokret slobodih građana u gradskom parlamentu saopštio je juče da neće učestvovati u litiji u Beogradu, i da će predložiti da se iz Statuta Grada izbriše odredba o ritualnom obeležavanju gradske slave.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    17. maj 2018 | 19:46

    Jankovic je neko ko uopste ne postuje srpsku istoriju i tradiciju.

  • Marija

    17. maj 2018 | 17:44

    Imao je prilike dok je bio na funkciji, Zaštitnika građana, da se o tome izjasni, ali tada je ćutao. Kakav je on to čovek, koji veru nema i ne poštuje je. Njemu treba dozvoliti da što više priča,lupeta, i tako će da radi sam protiv sebe, na svoju štetu, pa mu je posle za sve kriv Vučić.

  • Dare

    17. maj 2018 | 16:52

    Ništa mu nije sveto, ni tradicija duga preko 500 godina, samo zna da provocira, sada se jasno vidi da narod nije pogrešio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA