Policajcu za rušenje u Savamali određeno pet meseci uslovne kazne

Stamenković je te večeri radio kao šef smene Komandno-operativnog centra

  • 43

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas sporazum o priznanju krivičnog dela između Višeg javnog tužilaštva i policajca Dežurne službe beogradske policije Gorana Stamenkovića prema kojem je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja nelegalnih objekata u Savamali.

Prava istina o Norvežaninu koji je ostao bez pasoša na beogradskom aerodromu: Priznao krivicu, a onda u revoltu nije pokupio papire

U skladu sa sporazumom, Stamenković je osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Ulica u kojoj je došlo do rušenja, sa da uređena Foto: Beoinfo

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Nakon krivične prijave Sektora unutrašnje kontrole policije Stamenković tužilaštvu priznao krivično delo nesavestan rad u službi.

Što se tiče drugog dela slučaja u Savamali, u kome su i dalje NN izvršioci, Više javno tužilaštvo je početkom maja predmet vratilo Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a to tužilaštvo ga je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pomenuti policajac Goran Stamenković je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operativnog centra.

Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.

(Telegarf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA