Deca slikaju za pomoć drugarima obolelih od raka, a na nama je da te slike kupimo (FOTO)

Pare od prodaje dečjih slika idu za pomoć dei sa Instituta za onkologiju

  • 3

Najmlađe polaznike umetničkih radionica Kreatopolis inspirisao je vredan rad udruženja Uvek sa decom da, u saradnji sa njima, organizuju humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom "Deca deci", čije je otvaranje 24.maja u 18h u galeriji Hipnopolis.

Kada postoje dobra volja i kreativnost, prave odluke se donose lako! Posle jednog razgovora sa svojom profesorkom slikanja, mališani iz udruženja Kreatopolis odlučili su da pomognu svojim drugarima sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije tako što će slikati za njih.

Foto: Promo

Udruženje Uvek sa decom dugi niz godina organizuje umetničke radionice za decu koja se leče od raka na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a njih je jedno vreme vodila upravo Jana Rastegorac Vukomanović, mentor likovnih radionica i u udruženju Kreatopolis i član udruženja Uvek sa decom.

Foto: Promo

O ovom svom iskustvu, kao i o mnogim akcijama udruženja Uvek sa decom govorila je polaznicima svojih radionica, koji su odlučili da i oni pomognu i to onako kako oni najbolje znaju - svojim talentom i kreativnošću.

Foto: Promo

- To što smo još mali i ne zarađujemo sami ne znači da ne možemo da pomognemo svojim drugarima da se što pre vrate u svoje vrtiće i škole srećni i nasmejani. Mi ovde učimo da umetnost i talenat imaju neprocenjivu vrednost. Oduševila sam se kada sam čula da će moje crteže moći neko da kupi i tako pomogne lečenje dece - kaže Jelena, osmogodišnja polaznica radionica Kreatopolis.

Foto: Promo

- Nećete moći da odolite našim radovima – dodaje sa osmehom šestogodišnji Ivan i poziva nas da obavezno dođemo na otvaranje izložbe 24. Maja u 18h, u novom kulturnom centru Hipnopolis u ulici Milana Rakića 23. Izložba će trajati nedelju dana, a slike će moći da se pogledaju i kupe u periodu između 16 i 20h, ali i kasnije, preko kataloga udruženja Uvek sa decom.

Foto: Promo

Posetioci će moći da kupe slike velikog formata u tehnici akrilika na platnu, kao i crteže različitih formata na papiru i kartonu, rađene kombinovanom tehnikom. Ovi predivni dečji radovi odišu svežinom živih boja, vedrim i maštovitim motivima, bogatom likovnošću i kao takvi odlično pristaju svakom enterijeru, od dečje sobe do poslovnog prostora. Publiku očekuju i mnoga iznenađenja, a nagovestičemo samo jedno od njih – slike koje svetle u mraku.

Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    23. maj 2018 | 17:31

    Bravo za svu divnu decu koja se uče pravim vrednostima od malena. Ovo je divna akcija i dobra ideja za humane ljude.

  • Nina

    24. maj 2018 | 10:38

    Dirljivo! Gest malisana je predivan.

  • ДР

    24. maj 2018 | 06:35

    Понудите их прво играчима Партизана, зар не добијају по10 000 е за освојен куп!?Могу , ваљда , да одвоје неки динар!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA