≫ 

Neverovatna priča o novom portparolu Hitne pomoći: Mirko Lutovac bio je zamenik Nade Macure, ali i njen heroj kada ju je zaštitio od čoveka sa "zoljom"

Naslednik najpoznatije srpske doktorke 2014. godine onesposobio je mentalno obolelu osobu koja je u Hitnu pomoć došla sa ručnim raketnim bacačem

  • 10

Mirko Lutovac (32), donedavno zamenik doktorke Nade Macure, nakon njene ostavke popunio je upražnjeno mesto predstavnika za medije Hitne pomoći. I ranije njegovo ime bilo je u vestima zbog podviga kojim je odbranio šeficu.

Šta da radite ako je vaš izabrani lekar na godišnjem odmoru a vi morate da primate prepisanu terapiju?

Pre četiri godine u Hitnu pomoć  ušao je čovek sa povredom na glavi zahtevajući da ga lično pregleda doktorka Macura. Ispostavilo se, psihički obolela osoba, unela je "zolju" namenjenu njoj, gnevan jer se tokom noći dežurna ekipa nije odzvala na njegov poziv. Tragedija je izbegnuta zahvaljujući kolegama, koji su primetivši oružje u čekaonici i nakon neuspešnog smirivanja muškarca (54), oteli iz ruku"zolju".

Daleko je to bilo od ma kojih naznaka da će jedan od njih, mladić sa slika iz vesti o herojima hitne službe tog 9. aprila, danas biti još više spominjan uz Nadino ime, ovog puta kao naslednik njene funkcije.

Ljubitelj putovanja Foto: Instagram

Žustra reakcija kolege bila je, očigledno, otelotvorenje imena ustanove u kojoj se dogodila, ali nimalo nije naivno uskladiti se sa velikim obimom i brzinom posla u njoj. Na smenjivanje vesti kao na traci, Nadin naslednik već je dobro pripremljen.

- Radio sam i ranije na ovoj poziciji, kao zamena, kada dr Macura ode na odmor. Samo što je sada, eto, zvanično - kaže Mirko Lutovac za Telegraf.rs.

Pre nego što je najpoznatija srpska lekarka napravila obrt u karijeri, svoje saradnike je sa najvećom ozbiljnošću obučila.

- Vrlo ozbiljno se radilo, mogu, možda, da je uporedim sa strogim roditeljem - otkriva nam mali detalj o nekadašnjoj portparolki.

Na pitanje koji mu je savet dala po stupanju na njenu nekadašnju funkciju, nije odoleo da se ne našali.

- Da se slojevito oblačim! - kaže kroz smeh, a zatim iskreno dodaje: "Ne znam kako će biti, zaista, niko nije očekivao. Prošlog petka je trebalo da odem na odmor, a onda sam morao da menjam planove."

SPORTISTA I LJUBITELJ PASA

U biografiji Nadinog naslednika,  dostupnoj na internetu, uz fakultetsku diplomu iz odnosa s javnošću i srednjoškolske zubnog tehničara, kao i znanje tri jezika, navedeni su i hobiji. U Hitnoj pomoći je od aprila 2011. godine.

Iz sportske karijere u zdravstvo Foto: Facebook

Mirko je dvadeset godina bio profesionalni fudbaler, a izdvaja da voli muziku, čitanje, umetnost i putovanja. Na društvenim mrežama omiljena mu je fotografija na kojoj pozira sa stafordom.

(Milena Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DekiT

    9. jun 2018 | 09:59

    Mirko bivsi fudbaler , radi u hitnoj pomoci sve vam to govori , a moja supruga kao lekar opste medicine sedi kuci jer za zappslenje traze 10000 eura , to je srbija

  • Joca

    9. jun 2018 | 10:02

    Bravo za Mirka , čestit momak.

  • Tama

    9. jun 2018 | 09:10

    Covjek koji voli zivotinje je pravi covjek i humanista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA