≫ 

Mračna tajna života u Mirijevu: Stravični smrad se širi ovim naseljem, a ljudima najcrnje slutnje prolaze kroz glavu

Mirijevci sumnjaju da je poreklo zapahu sa Lešća

  • 14

Jedan od izvora neprijatnih mirisa koji se uvlače u stanove u Mirijevu, na koji žitelji ove beogradske opštine sumnjaju, jeste krematorijum na groblju Lešće. Od muke zbog povremenog nesnosnog vonja, na koji su se čitaoci "Telegrafa" požalili, neretko se pozatvaraju prozori u celom naselju, a stanari se našale da žive na ruži ne vetrova već  - deponija: Pančevo, Lešće, Vinča.

Neverovatan prizor u Grockoj: Poplavljenim ulicama šeta noj (VIDEO)

Sumnje uvek prvo pobudi deponija u Vinči, a krivac za meštane su i hemikalije nošene vetrom iz pravca Pančeva, ali po društvenim mrežama kruži i,  još uvek nezvaničan razlog, uprt prst u jedino groblje u Beogradu specijalizovano za kremiranje pokojnika, Lešće.

Građani tvrde, najteže im je da izdrže neprijatne mirise u večernjim satima.

Spaljivanje pokojnika mogući jedan od uzorka neprijatnih mirisa Foto: Milena Đorđević

- Ja stvarno ne znam odakle više dopiru "miomirisi" po Mirijevu. Te Pančevo, te krematorijum, te Vinča. Da li se svi beogradski smradovi skupljaju kod nas? A kao Mirijevo vazdušna banja. Da, kako ne - iznervirana je jedna Mirijevka.

- Fabrika postoji na Adi Huji, kontejneri svuda prepuni smeća, Vinča je takođe kako blizu. razni otrovi su svuda, tako da jedan krematorijum mislim da baš i ne utiče na naše zdravlje toliko i da nema razloga za brigu - mišljenje je njene komšinice.

U pretpostavkama da je u vazduh umešan u manjim količinama i dim sa Lešća, ispostavilo se da ima istine.

- Nije isključeno da se zbog vremenskih prilika (visoka vlažnost vazduha) oseti neuobičajen miris, ali pri samom odabiru lokacije krematorijuma radile su se procene mesta na kojima postoje odgovorajuće ruže vetrova koje bi to umanjile, odnosno neutralizovale - kažu iz "Pogrebnih usluga" i napominju da krematorijum kao pogonsko gorivo koristi tečni nafs (TNG) i činjenica je da u odnosu na klasična goriva izduvni produkt sagorevanja znatno manje degradira životna sredina.

Inače, isti neprijatan miris oseća se i na Karaburmi i na Ćalijama, delovima grada koji su veoma blizu Mirijeva.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZlatkA

    8. jul 2018 | 10:33

    Zivim u Mirijevu. Nesnosan smrad se oseca. Ali, bice bolje - kaze "ON".

  • Margo

    8. jul 2018 | 10:18

    Život u Mirijevu je stravičan i bez smrada.

  • Niki

    8. jul 2018 | 18:21

    Budalastina,zivim u Mirijevu 35.gid.i u Petak se jeste osecao smrad ali ne samo kod nas vec i u mnigim delovima grada i to je smrdelo na Stajsko djubrivo koje se oseca pred kisu jer je mnogo badta i njiva u Vusnjici,Slancima,V.selu,Malom.M.L.Kaludjerici,itd.pa cak i u Mirijevu!Mirijevo je jedno od najlepsih naselja i sudaraju se vetrovi Ruza a sto se groblja Lesca tice,dajte molim vas glupost ako gospodja koja je davala ovaj intervju ne razlikuje miris g....a i Boze me ti pomozi,dragi lesa onda sta revi?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA