≫ 

Uradili smo eksperiment posle lažne dojave i pitali stručnjaka da li je metan smrtonosan: Spomenuo je kravlje gasove i objasnio nam sve (VIDEO)

I redakcija Telegrafa je sprovela prost eksperiment kako bismo proverili da li ima metana u vodi

  • 12

Beograđane je jutros probudila SMS ili Viber poruka u kojoj su obavešteni da ne smeju piti vodu iz česme. Razlog: u beogradski vodovod je pušten metan, kancerogeni gas. Iako su nam ove tvrdnje odmah demantovane, potražili smo mišljenje profesora hemije, koji nam je na vrlo plastičan način demantovao glasine koje su se brzo proširile.

Oglasio se Goran Vesić o glasinama da je beogradska voda zatrovana

- Metan je gas koji ključa na -160 stepeni, prema tome, ne znam kako može da se pusti u vodu. Zatim, metan nije kancerogen, nije otrovan, ja ne znam odakle ljudima ta informacija - rekao nam je dekan Hemijskog fakulteta u Beogradu, Ivan Gržetić i dodao:

- A da nije kancerogen objasniću vam jednim interesantnim primerom. Kada krave žvaću i proradi im stomak, pa se krava naduje i ispusti gas. Taj gas koji ona ispusti je metan. Da li je neko umro od kravljeg gasa? Nije - kaže Gržetić.

Tviter je od jutros pun sličnih tvrdnji da metan ne može da se pusti u gas:

Telegraf je sproveo jednostavan eksperiment za utvrđivanje prisustva metana u vodi, kako bismo i definitivno potvrdili ono što je dekan fakulteta rekao - da je nemoguće pustiti gas u vodu.

Pogledajte snimak koji dokazuje da je beogradska voda ispravna za piće:

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    14. jun 2018 | 13:23

    Neukom svetu lako je poturiti lažnu informaciju i izazvati uznemirenje. Samo vi bežite sa časova, gledajte rijaliti programe i slušajte turbo folk.

  • Apsurdistan

    14. jun 2018 | 12:41

    Јел` то "следећи корак" након блокаде улица? Е моји Срби како вас је лако"наложити" !!!

  • SrbIN

    14. jun 2018 | 13:27

    Ovde mora da se uključi tužilaštvo da se utvrdi ko šalje ove poruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA