≫ 

Beogradsko naselje pliva u kanalizaciji, jadni ljudi hodaju po ogradama jer im je voda iznad pojasa. Širi se nesnosan smrad! (VIDEO)

Slike automobila koji plutaju ulicama ovde su uobičajene tokom kišnih dana. Ni danas nije bilo drugačije

  • 45

Kao što su meteorolozi i najavili, hladni talas stigao je u ponedeljak popodne u Srbiju, a u neke delove zemlje nažalost stigle su i nepogode. Kiša je lila i u prestonici i dodatno napravila probleme u pojedinim delovima grada. Tako je bilo na Karaburmi, Zvezdari i Voždovcu, gde su automobili bukvalno "plivali". Najkritičnije je, kao i uvek, u naselju Vojvode Vlahovića.

Naselje iz pakla ponovo pliva! Vojvode Vlahovića odsečeno od sveta, iako je na 15 minuta od centra Beograda (FOTO)

Dovoljno je samo 15-20 minuta jače kiše, pa da stanovnici ovog beogradskog naselja budu bukvalno potopljeni i odsečeni od sveta.

Naravno, dodatno otežava situaciju jer je voda koja se skuplja, zapravo izlivena kanalizacija. Tako da se naseljem pored toga što je odsečeno od sveta širi i nesnosan smrad.

Meštani hodaju po zidu kako bi došli do svojih domova Foto: Facebook/VojvodeVlahovića

Slike automobila koji plutaju ulicama ovde su uobičajene tokom kišnih dana. Ni danas nije bilo drugačije.

Glavni put u ovom naselju postaje neprohodan zbog velike bare koja se napravi kada padne kiša. Automobili se zaglave, a ni gradski prevoz ne može da saobraća tom rutom.

Meštani su tada prinuđeni da ostanu kod kuće, a ako baš moraju da idu negde onda je potrebno da navuku ribarske čizme do pasa i upuste se u pustolovinu.

Devojka hoda po zidu kako bi zaobišla deo koji je poplavljen Foto: Facebook/VojvodeVlahovića

- Naseljem se širi nesnosan smrad! Svaki put kad padne kiša mi strepimo. Izliva se kanalizacija u naša dvorišta, sve smrdi na fekalije! - rekli su nam meštani ovog naselja.

Uprkos visini zida i činjenici da mogu da se pokliznu i padnu, meštani šetaju po zidu kako bi zaobišli poplavljen deo.

Nadležni su više puta izlazili na teren, obećavali da će problem biti rešen, ali rešenja, očigledno, još uvek nema Foto: Facebook/VojvodeVlahovića

Ništa bolja situacija nije ni u ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari.

Na mnogim saobraćajnicama stvorile su se gužve ovog popodneva. Kišni oblaci se brzo premeštaju, ali Novobeograđani javljaju da je kod njih prava provala oblaka.

Na celom području naše zemlje saobraćaj se odvija usporeno sa mogućim kraćim zastojima, a kiša dodatno otežava saobraćaj i smanjuje vidljivost. Ovakvo vreme zahteva dodatnu pažnju od vozača koja će im sigurno biti potrebna, a posebno na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure zbog čestih odrona.

Apelujemo na punu opreznost za volanom jer pored većeg prisustva vode, na kolovozu su mogući i nanosi zemlje i mulja što dodatno predstavlja opasnost u vožnji.

VIDEO: Pogledajte kakvo je nevreme pogodilo Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milivoje

    15. jun 2018 | 20:04

    bitno je da su nabili zgradu do zgrade,zivi se kao u faveli ne mogu 2 automobila da se mimoidju u ulicicama,a kanalizacija? Ma koga to briga,bitno je da se cela Srbija nabije u Beograd

  • Sin Jove Stevica

    15. jun 2018 | 20:18

    А ја у Инђији имам и канализацију и одвод за атмосферске воде. Не живимо један другоме на глави,немам проблема са гужвом у саобраћају а до центра Београда ми треба мање од 40 минута. И баш ми је драго што сам за "београђане" сељак из унутрашњости!

  • Pripravnik

    15. jun 2018 | 20:51

    Stari Rim je imao kanalizaciju,mi u 21.veku nemamo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA