≫ 

Beogradom hara "tojota" mafija: Sa parkinga masovno nestaju točkovi, retrovizori, ratkapne, a kradu čak i katalizatore (FOTO)

Policija ove lopove zove "zadesni lopovi", jer kradu tamo gde se zadse

  • 5

Svakog dana u Beogradu nestanu tri automobila, ali i nebrojeno mnogo auto delova, jer su na meti lopova i točkovi, retrovizori, ratkapne, farovi, antene, gorivo, pa čak i - katalizatori.

Meta su svi automobili, ali najčešće kradu "tojote".

Redakciji Telegrafa javila se čitateljka koja se šokirala kada je dan pre polaska na godišnji odmor na parkingu zatekla prizor koji nije očekivala.

Ukraden katalizator, Foto: Telegraf

- Sa automobila je skinut katalizator. Raspitali smo se malo i čuli da se obično krade sa dizela i da je neki početnik verovatno pogrešio zato što nije primetio da mi imamo benzinca - objašnjava ona.

Automobili koji se najčešće kradu u Beogradu! Otvaraju ih uređajem koji košta 1.200 evra

Nov deo i ugradnja koštaće ovu porodicu 100 evra.

- Mislim da ćemo napisati na vratima "benzinac, ne skidaj!" Znala sam da kradu točkove, tablice i slične delove, ali nikada nisam čula da kradu katalizatore - kaže ona.

Po tim "sitnim" lopovlucima najpoznatiji su parkinzi koji nemaju čuvare i koji nisu u nadležnosti "Parking servisa".

- Svakog dana ostavljam automobil kod Sava centra i kada ga ostavljam tri puta se prekrstim i pomolim Bogu da ga nađem i da ga nađem celog posle radnog dana, jr su mi do sada dva puta skidali delove - jednom farove, jednom retrovizor. Gledam kako kolegama nestaju - priča Novica Zdravković (35).

Krađa akumulatora, Foto-ilustracija: Telegraf

Policija ih zove "zadesni lopovi", jer kradu tamo gde se zadese. A kradu sve - točkove, retrovizore, ratkapne, farove, antene, gorivo, katalizatore, oznake firmi, lajsne, felne, brisače, šoferšajbne, kapice sa ventila, akumulatore, alat iz gepeka, kasetofone...

Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi:

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    27. jun 2018 | 15:29

    Pa zar ne rekoše na tv da su kriminal i kradje u Srbiji u opadanju i da je Srbija sigurna i bezbedna zemlja pa otkud ove kradje dal je "moguće da je to kod nas u našoj lepoj Srbiji".... blago onom ko je otišao s ovih prostora da ne preživljava sve ovo što nas snašlo....

  • Тодорић

    27. jun 2018 | 15:44

    Дакле,савршени су!!! Од украдених делова ће саставити ауто,којим ће вероватно бити извршено још неко убиство,затим ће јефтини ауто упалити и оставити као " доказ"...Па ће полиција бити на муци,ауто из хиљаду туђих делова,днк,итд,итд...

  • Vlada

    27. jun 2018 | 23:17

    Jednom mi ukrali torbicu sa sedišta...kad su videli kolika sam beda vratili i torbicu i ubacili 1000 din da imam za trošak :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA