≫ 

Crveni tepih je već spreman: Prva multimedijalna izložba infrastrukture Srbije na staroj Glavnoj železničkoj stanici (FOTO)

Svečanom otvaranju u Savskoj prisustvovaće ministarka Zorana Mihajlović

  • 1

Prva multimedijalna izložba infrastrukture Srbije pod nazivom "Nastavljamo da pravimo dobre vesti", biće otvorena sutra u zgradi stare Glavne železničke stanice u Savskoj ulici.

Poslednji voz napustio Glavnu železničku stanicu: Za putnike do Budimpešte zasviralo je "A sad adio". Šine pune priča otišle su u penziju (VIDEO)

Svečano otvaranje izložbe koju organizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje vodi potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, povodom godinu danarada Vlade, je u ponedeljak 2. jula u 19 sati, a biće otvorena za sve posetioce i naredna tri dana.

Saobraćajna funkcija je otišla u istoriju od 1. jula Foto: Telegraf

Posetioci na izložbi, između ostalog, moći će da vide Titov „Plavi voz” i najsavremenije vozove koji idu našim prugama, kao i valjke, bagere i drugu mehanizaciju koja se koristi za izgradnju puteva.

Pripreme u jeku Foto: Telegraf

Takođe će moći da vide brze punjače za električne automobile na auto-putu, opremu koju koriste preduzeća u vazdušnom saobraćaju, dronove, čamce i opremu za kontrolu plovidbe u vodnom saobraćaju, kao i simulatore prevrtanja vozila i "pijane naočare".

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    1. jul 2018 | 20:43

    Nakon prevelike tuge koju su neki železničari osetili zbog izmeštanja stanice, idemo dalje. Železničare niko nikada nije zaštitio, mada su oni uvek bili na braniku otadžbine, prvi u solidarnosti sa drugima u nevolji, preki ali dobrodušni i naivno verni državi. To ih je koštalo u vremenima tranzicije mnogo više nego druge kategorije u društvu. Zato, nastavimo da gradimo bolji život i realne vesti. Koje će pokazivati istinski procvat Železnice. Nadam se da moje suze neće nikoga stići.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA