≫ 

Rampe za otkucavanje Bus plusa za BG voz kod Vukovog spomenika preko noći su nestale, a evo kada će se karte plaćati na celoj trasi

Vozovi koji od Batajnice do Ovče koji sada saobraćaju na svakih 15 minuta, za dve i po godine će ići na sat vremena

  • 7

Rampe za otkucavanje bus plus karata za BG voz kod Vukovog spomenika preko noći su nestale, priključivši tako i ovo stajalište grupi onih sa kojih u prevoz može da se uđe bez karte.

Ipak, ovakva situacija neće dugo da se zadrži, jer će najkasnije do kraja nedelje rampe i validatori biti ponovo postavljeni u ovaj podzemni prolaz, ali ne tamo gde su ranije stajali.

Stanko Kantar iz Sekretarijata za javni gradski prevoz objašnjava za Telegraf da su rampe sklonjene zbog procene bezbednosti same stanice.

Beograd dobija prvu liniju metroa 2022. godine (MAPA)

- Tim putem prolaziće i voz iz Vršca, pa je procenjeno da su kapije na tom mestu problematične za bezbednost. Dogovor je da budu postavljene na gornjem delu stepeništa u toku nedelje - objašnjava Kantar.

Na ovom mestu su stajale kapije i validatori za Bus plus, Foto: Telegraf.rs

On napominje da uskoro kreće modernizacija pruge, pa će u naredne dve i po godine na svim stanicama kroz koje prolazi BG voz biti montirane barijere.

- To nije jedina izmena. Vozovi koji od Batajnice do Ovče koji sada saobraćaju na svakih 15 minuta, za dve i po godine će ići na sat vremena. Takođe, biće uvedena nova stajališta, u Kamendinu i na Altini, a voz koji saobraća od Resnika ići će na svakih 15 minuta - objašnjava Kantar.

U narede dve i po godine sve stanice dobiće nastrešnice i osvetljenje, a biće obnovljene i pojedine stanične zgrade.

VIDEO Tuča u Železniku: Pobili se šofer autobusa i putnik

(G. Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    3. jul 2018 | 21:55

    Batajnica - Ovca ,umesto na 15 min , na sat vremena ??? Pa jel on vozi zbog putnika ili . Ko zakasni 5 min da ceka 55 min ?

  • Ruzmarin

    3. jul 2018 | 21:16

    Ruzmarin se opet eksponira. Živeo bus plus

  • Boki

    4. jul 2018 | 08:04

    Uskoro, uskoro, uskoro.. Zivimo na odlozeno a hranimo se sa "uskoro".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA