Bazen "11. april" zatvoren do saniranja posledica incidenta

Cev je pala sa 30 metara visine, a incident se desio pre 12 dana

  • 1

Zatvoreni bazen "11. april" na Novom Beogradu, gde je pre dve sedmice pored deteta pala velika ventilaciona cev, o čemu se saznalo tek danas kada se snimak pojavio na društvenim mrežama, neće raditi sve dok ne bude uvrđena odgovornost i ne preduzmu odgovarajuće mere sanacije.

To je Tanjugu večeras rekao direktor JP Sportskog centra "Novi Beograd", Bojan Bovan, koji kaže da se cev obrušila sa plafona dok su u bazenu bila deca koja treniraju plivanje.

Prema rečima Bovana, incident se dogodio pre 12 dana i njima je, kako kaže, veoma važno da se utvrdi ko je odgovoran, dok iz Gradskog veća kažu da su sve nadležne inspekcije izašle na teren, kao i da je za taj sportski centar nadležna opština Novi Beograd.

-  U pitanju je ventilaciona cev, koja je postavljena kada je rađena rekonstrukcija unutrašnjeg bazena 2012. godine -kaže Bovan.

Prema njegovim rečma, cevi se nalaze na više od 30 metara visine, te da je postupak rekonstrukcije izveden o trošku Grada, a vodili su ga Gradska uprava i Agencija za javne nabavke.

Cev je srećom izbegla decu Foto Pixabay.com

- Nije bilo za očekivati da se desi bilo kakav problem, a ponajmanje da ta cev padne. Ceo postupak je vodila Gradska uprava i Agencija za javne nabavke. Sportski centar nije ništa imao sa tim, niti opština Novi Beograd, pošto su u pitanju sredstva Grada. Mi smo kada se to dogodilo pozvali policiju koja je obavila uviđaj i dali smo im snimke sa video nadzora. Očekujemo da će biti preduzete mere i utvrdi se zašto se to desilo i ko je odgovoran - naveo je Bovan.

Bazen je, nakon incidenta, odmah zatvoren, kaže Bovan i dodaje da neće raditi sve dok ne budu preduzete mere za njegovo ponovno stavljanje u funkciju.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao za Pink da Grad Beograd nije nadležan za "11. april" kao ni za druge sportske centre, već da su oni u nadležnosti opština koje o njima brinu.

- Grad Beograd nije nadležan za ''11. april'', kao što nije nadležan za sportski centar Šumice, Banjicu ili Olimp. Oni su u intgerenciji opština koje brinu o njima. O ''11. aprilu'' brine opština Novi Beograd, ona postavlja i rukovodstvo u "11. aprilu" (koji je deo Sportskog centra Novi Beograd) i oni su ti koji treba da daju odgovore na ta pitanja zašto se to desilo - kazao je Petronijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н Ж

    8. jul 2018 | 07:20

    Па овде се препуцавају град - општина. Политика, а деца су могла да страдају. Јадно!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA