≫ 

Eksploziv i municija kod Crkve svetog Marka ostavljeni tokom 5. oktobra za rušenje Slobodana Miloševića (FOTO) (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama, sve što je pronađeno u blizini Crkve svetog Marka biće uništeno u Vinči

  • 0

Eksplozivne naprave i municija juče su pronađene iza Crkve svetog Marka, a sumnja se da su ostavljene 5. oktobra 2000. godine prilikom rušenja tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, saznaje Telegraf.rs u policiji.

Oružje se nalazilo u transportnoj vreći, a u njoj su bile dve dimne bombe, suzavac, 20 metaka kalibra 7,65 mm, pet detonatorskih kapisli i sporogoreći štapin.

Foto: Guliver/Petar Vujanic/Newsmakers

Pronađene eksplozivne naprave i municija kod Crkve svetog Marka (VIDEO SA LICA MESTA)

Postoji mogućnost da je vreća sa oružjem ostavljena iza Crkve svetog Marka uoči 5. oktobra da bi se iskoristilo za obaranje Slobodana Miloševića sa vlasti. Ovakva sumnja se javila zbog toga što se u neposrednoj blizini nalazi zgrada RTS-a kao i Dom Narodne skupštine koje su bile "mete" demonstranata.

Sumnja se da je oružje ostavljeno 5. oktobra 2000. godine Foto: Profimedia, AFP

Skupština, kao mesto gde se pripremao izborni materijal za najavljeni drugi krug glasanja, bilo je mesto okupljanja ljudi koji su protestovali protiv Miloševićeve vlasti .

Prema drugoj verziji, oružje je sakriveno između Takovske ulice i Crkve svetog Marka nakon što je 5.oktobra uzeto iz policijske stanice u Ulici majke Jevrosime.

Demonstranti su iz ove stanice 5. oktobra 2000. godine odneli 300 automatskih pušaka, 16 mitraljeza, 19 škorpiona, 260 pištolja.

Policija kod Crkve svetog Marka gde su pronađene eksplozivne naprave i municija Telegraf TV

Policija utvrđuje i da li oružje potiče od članova "zemunskog klana" čiji su pripadnici aktivno učestvovali u obaranju Miloševića.  

Prema nezvaničnim informacijama, sve što je pronađeno u blizini Crkve svetog Marka biće uništeno u Vinči. O događaju je obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo. Policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Foto: Guliver/Couple/Global Photos/Liaison

VIDEO: Pronađene eksplozivne naprave i municija kod Crkve svetog Marka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA