≫ 

Gori Zemun! Krovovi se urušavali, radnici panično raspitivali za kolege. Heroji vatrogasci se nagutali dima, doktori ih lečili na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Policija pomogla stanovnicima da se evakuišu iz svojih domova. Požar gasi 62 vatrogasca sa 16 vozila

  • 11

Uznemireni radnici magacina i salona u Zemunu, koje je večeras zahvatila vatrena stihija, došli su na lice mesta i uznemireno se raspituju za svoje kolege koji su radili noćnu smenu.

Ogroman požar u Zemunu: Plamen se širi, vatrogasci u panici traže pojačanje, neki od njih su i povređeni (FOTO) (VIDEO)

Panično, između dve cigarete da se smire, oni traže poznata lica u unezverenoj masi. Svakog koga prepoznaju, pitaju za kolege o kojima ne znaju ništa, ali informacija o povređenima još uvek nema. 

Požar se širi Foto: TANJUG/EDIB TAHIROVIC

Zasada se zna da je radnik obezbeđenja koji je bio u jednom od magacina prošao bez ozleda. Njih su ipak zaradili mnogi vatrogasci. Jedan je prevezen na Urgentni centar, dok su drugi prepuni opekotina i nagutali su se dima.

Jedan od njih je morao da pred kolima Hitne pomoći skine odeću i ode na hitan pregled.

Vatrogasac je skinuo odeću, kako bi mu ukazali pomoć Foto: Telegraf.rs

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, požar se širi strahovitom brzinom. Čitava zgrada salona nameštaja je buknula, krov se urušava, a vatrogasci se sklanjaju od otvorene vatre, svom snagom pokušavajući da je lokalizuju.

On je zahvatio i okolne objekte, salone nameštaja, a po nekim nezvaničnim informacijama i susedne kuće. Policija je evakuisale stanare domova koji su blizu zapaljenog magacina. Udaljenije kuće su pod prismotrom policije i spasilaca.

VIDEO: Vatrogascu heroju ukazuju pomoć

Požar trenutno gasi 62 vatrogasaca i 16 vozila, od kojih su neki stigli i iz Pančeva, a neprestno dolaze cisterne sa novom vodom. Hitna pomoć je poslala četiri svoje ekipe.

Uz sve njihove napore, vatra se zasada širi i deluje neobuzdano.

Na lice mesta stigao je ministar MUP-a Nebojša Stefanović. On je izjavio da su kuće oko magacina preventivno evakuisane, kao i da se nada da će tokom noći vatra biti potpuno ugašena.

VIDEO: Stefanović: Izbegnuta veća tragedija

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, u plamenu su salon nameštaja "Numanović pro domo", fabrika "Gaj inžinjering" i jedna privatna kuća u Ulici Cara Dušana. Po prvim i nezvaničnim informacijama, požar je najpre buknuo u pomenutoj fabrici, pa se iz njenog magacina proširio na salon nameštaja, dok su kuće sa leve i desne strane netaknute.

VIDEO: Požaru u Zemunu je nemoguće prići od otrovnih isparenja

(Mateja Beljan, Dunja Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Lazar

    1. avgust 2018 | 02:32

    A samo da vas pitam da su ovde Sloba, Kija, mina, Prihljevicka... Bili dosli snimati? Mislim brate, sestro Sramota!!!

  • Slavoljub

    1. avgust 2018 | 08:11

    Srbiji su neophodni avioni za gasenje pozara.

  • Zemunka

    1. avgust 2018 | 00:50

    Svaka čast svim novinama koje su ispratile ovu vest, naročito Telegrafu! Bruka da na tv-u ništa ne izveštavaju... Podrška vatrogascima, hitnoj pomoći i policiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA