Završni radovi na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa aerodromom (FOTO)

Poslednji put ova ulica je rađena 1979. godine i od tada do sada ništa nije urađeno. U ovu rekonstrukciju uloženo je 137 miliona dinara

  • 25

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa Aerodromom „Nikola Tesla” i tom prilikom poručio da ovaj projekat pokazuje da je razvoj prigradskih opština jednako prioritetan koliko i razvoj centra grada.

Rešiće se problem "Dedinja dva": Grad će tokom avgusta izdati građevinsku dozvolu za izgradnju klinike

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, kao i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Vesić je istakao da je urađena saobraćajnica koja povezuje Surčin i deo aerodroma kod JAT tehnike, dužine 4,3 kilometra.

Poslednji put ova ulica je rađena 1979. godine i od tada do sada ništa nije urađeno. U ovu rekonstrukciju uloženo je 137 miliona dinara, radove finansira JP „Putevi Srbije”, a sve ovo predstavlja samo deo radova koji se trenutno izvode na teritoriji opštine Surčin. Završava se posao oko kanalizacije, počinju radovi na Domu kulture u Boljevcima, dok se na mnogim lokacijama na opštini Surčin uređuju trotoari – rekao je Vesić.

Vesić u obilasku radova - Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, građani vide da se radi na rešavanju problema koji su decenijama bili zapostavljeni.

Sigurno je da će stanovnici Surčina i ljudi koji dolaze na Aerodrom „Nikola Tesla” često koristiti ovu ulicu koja predstavlja alternativu prilaznoj saobraćajnici iz pravca auto-puta. Urađeni su iskopi i nadogradnja zbog povećanja nosivosti puta, kao i dva nova sloja asfalta – dodao je Vesić.

Vesić u obilasku radova - Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je u prethodnom periodu na teritoriji opštine Surčin asfaltirano preko 50 kilometara ovakvih puteva.

Više od 20 kilometara trotoara je urađeno, a jedan od najvažnijih zadataka koji nas očekuje jeste rekonstrukcija Vinogradske ulice. Ne bi trebalo zaboraviti ni put od Boljevaca do Obrenovačkog mosta, a za sve to će nam, naravno, od velike važnosti biti pomoć Grada Beograda – rekao je Šuša.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Stanimirović

    8. avgust 2018 | 23:46

    U Srbiji se samo radi i gradi. Još jedna veoma bitna saobracajnica se radi koja ce znaciti nasim gradjanima i putnicima.

  • Tanja

    8. avgust 2018 | 12:25

    Svaka čast, rekonstrukcija puta je zaista bila potrebna.

  • nikola

    8. avgust 2018 | 13:16

    Svaki kilometar je bitan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA